Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare amplificator AD020 , curent continuu pe iesire.

Vizitator theionutzradu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• modoran

3

• mircea888

2

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

theionutzradu, nu eşti deloc atent la ce ţi-am scris mai sus, ai trz Darlington, nu obişnuiţi, acel document nu te ajută în cazul lor. Mai verifică-i o dată cum ţi-am descris.
Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu

Citez

" Trz finali fiind Darlington, nu ai ce verifica decît joncţiunea b-c la trz prefinal şi între c-e la cel final, împreună cu dioda antiparalel inclusă. Joncţiunile le verifici pe scala cu semnul ''diodă'' în modul de conducţie directă şi pe scala cea mai mare a ohmmetrului la rez inversă, unde nu trebuie să-ţi indice nimic, altfel se înlocuieşte."

1 De unde aflu care sunt finalii si prefinalii?

Eu i-am scos si nu am notat care cum vine, am crezut ca sunt toti la fel!

2 La ce te referi prin " dioda antiparalel" , poti da un link sa vad ce si cum?

3 Sa presupunem ca sunt arsi.As putea gasii alti tranzistori intr-o statie auto?

precizez ca arata gen http://img34.imageshack.us/img34/6194/img0926g.jpg (nu stiu inca ce scrie pe ei).

LE

I-am verificat pe toti 4 cu multimetrul pe DIODA intre B si C.

Primul da valoare 560

al doilea da valoare 580

al treilea da valoarea infinit

al patrulea da valoarea 1100. (valori aproximative).

Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu

Am desfacut statia auto si pe unul dintre tranzistori scrie asa.t445 (si M in cerc ,probabil logo-ul motorola)-pe primul rand2n- al doilea rand6491- al treilea rand!

Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu

Din cate am inteles tranzistoarele darlington vin in pereche si "prefinalul amplifica finalul".Presupun ca nu e atat de simplu incat trebuie doar inlocuita o pereche de tranzistori darlington doar cu un tranzistor 2n6491?Precizez ca oricum ampliful avea putere prea mare pentru boxele pe care le am, o pierdere in putere nu ar fi o prea mare problema.

Link spre comentariu
Vizitator Mircel

o pierdere in putere nu ar fi o prea mare problema.

Purcede la treabă şi spune-ne cum se aude doar cu cele două tz. complementare: 2N6488 şi 2N6491.
Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu

@ Mircel, in poza urcata de mine in mesajul numarul patru, numerotand de la stanga la dreapta cu 1,2,3,4 in locul carui tranzistor trebuie inlocuit pentru a repera spre exemplu canalul stanga?Sau sa pun in locul perechei darlington 2 tranzistori 2n6491 ?Imi prind urechile aici!

Link spre comentariu
Vizitator Mircel

in poza urcata numarul patru, numerotand de la stanga la dreapta cu 1,2,4,3

V1=2N6491 - PNP minus în bază = negru la AMC digital

V2=2N6488 - NPN plus în bază = roşu la AMC digital

V4=2N6488 - NPN plus în bază = roşu la AMC digital

V3=2N6491 - PNP minus în bază = negru la AMC digital

AD020V1V3.pdf

Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu

Va trebui sa fii ceva mai explicit cu mine.Sa lucram doar pe canalul LEFT momentan.Am un 2n6491 si un 2n6488.Tot ce trebuie sa fac eu este sa identific B C E la acestia si sa ii lipesc corespunzator in V1 si V2 sau treaba este mai complicata de atat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări