Vizitator theionutzradu Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Se da un amplificatorAD020 care arata desul de rau. Am facut pentru el o alimentare , nu stiu sa desenez schema dar pot explica "Traful are 3 iesiri 25v /0v /25v. (intre 25v si 25v sunt 50v) Iesirea de 50V trece prin puntea redresoare. De la plusul puntii redresoare este legat un condensator de 35V si 4700uF care face legatura de la + la Gnd ( + la + , - la Gnd). (alimentarea Vcc+ la amplificator) De la minusul puntii redresoare este legat un condensator cu aceleasi specificatii care face legatura intre - si Gnd ( - la - , + la Gnd).(alimentarea Vcc- la amplificator) Gnd vine direct din traf care trece prin - primului condensator si + celui de-al doilea." Culmea este ca a mers bine cam un minut si se auzea impecabil (dupa standardele mele). http://forum.softpedia.com/index.php?ap ... id=1171308 Dispun de Pistol de lipit si multimetru. Pot face ceva in regim de amator?? Precizez ca , condensatorii din stanga di din dreapta pe care scria ELNA 100V 100uF(M) i-am inlocuit cu unii de 25V si 470uF. Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Pai nu ne comunici nimic ... Daca ai continuu pe iesire , s - au ars niste finali ... ar fi trebuit sa se arda si ceva sigurante fuzibile . Daca sant ... Fii mai explicit cu ce doresti . Link - ul postat merge doar daca probabil ai cont si esti logat pe softpedia ... si nu toti cei care te pot ajuta au asa ceva . Link spre comentariu
zal Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 ...Precizez ca , condensatorii din stanga di din dreapta pe care scria ELNA 100V 100uF(M) i-am inlocuit cu unii de 25V si 470uF.Ai măsurat de curiozitate tensiunea sursei de alimentare? Vei vedea că este de circa +/-35V, deci cond de 25V folosiţi de tine acum sînt muci. Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Tensiunea sursei de alimentare este de 25V/Gnd/25V inainte de puntea redresoare si 30v/Gnd/30V dupa filtrare.Am urcat imaginea din nou.Am precizat despre condensatorii inlocuiti.Ampliful are 4 tranzistori finali.E suficient sa se arda doar unul dintre ei pentru a da curent continuu pe iesire si pe canalul stanga cat si pe dreapta?Daca e ars doar 1 final (sau 2) pot ramane doar cu un amplificator mono dezactivand finalul cu probleme?? Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Faptul ca ai curent continuu pe iesire nu inseamna automat ca sunt finalii defecti.Schimba condensatorii aia cu unii de 100V ca si cei originali, masoara tensiunea de alimentare pe ambele ramuri daca este egala si bineinteles masoara finalii, daca se dovedesc a fi defecti s-ar putea sa fie arse si rezistentele de putere (acelea albe).Nu stiu daca poti dezactiva un canal, ce integrat este acela ? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Integratul este asta: http://www.phys.ethz.ch/~spoerri/Datenb ... da7250.pdf tot aici gasesti si schema. Mi se par cam cam mici valorile tensiunilor de alimentare, daca traful are 2x25V atunci trebuia sa ai +/-34V. Din cate spui tu cred ca ai legat bine condensatorii de filtraj dar vezi sa nu fie defecti/devalorizati. Oricum asta nu cred ca are legatura cu tensiunea de la iesire, acolo probabil e ceva de la finali, asa ca masoara finalii de pe canalul cu probleme si te lamuresti destul de repede. Vezi ca finalii sunt Darlington. Daca vrei sa dezactivezi un canal decuplezi conexiunile la finali, sau macar colectorii lor si gata. Bineinteles nu conectezi nicaieri iesirea acelui canal. PS: placa a luat ceva apa la bord, ar fi bine sa verifici lipiturile, poti sa ai trasee si lipituri oxidate, presupun ca placa arata la fel de rau si pe cealalta parte. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Sau e tensiunea mai mică decît trebuie din cauza unui scurtcircuit în amplif. Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 1 Deci doar daca unul din finali este stricat si iesirea stanga si dreapta trebuie sa scoata curent continuu??2 Cum se verifica finalii?Nu stiu daca sunt condensatorii devalorizati dar cum am spus ampliful a mers timp de 2 minute ,puntea redresoare si condensatorii nu s-au incalzit deloc. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 1. Nimeni nu poate ghici ce ai acolo fără măsurători. Ai primit nişte sfaturi, urmează-le şi apoi mai vedem ce e de făcut.2. Trz finali fiind Darlington, nu ai ce verifica decît joncţiunea b-c la trz prefinal şi între c-e la cel final, împreună cu dioda antiparalel inclusă. Joncţiunile le verifici pe scala cu semnul ''diodă'' în modul de conducţie directă şi pe scala cea mai mare a ohmmetrului la rez inversă, unde nu trebuie să-ţi indice nimic, altfel se înlocuieşte. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Se da un amplificatorAD020Schema cred că este cea de aici: http://www.adelaida.ro/pub/Docs/AD020V1V3.pdfMăsoară (vezi *.doc de mai jos) şi schimbă tranzistorii finali defecţi cu MJ sau TIP - conform schemei (eu i-aş schimba pe toţi 4).Şi neapărat schimbă siguranţele cu unele calibrate.Verificarea tz cu ohmetrul.doc Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Am testat cei 4 finali conform DOC si toti sunt morti.Cu multimetru pe functia verificare dioda si masuratori intre BE si BC inversand pe rand bornele multimetrului pe unii dadeau ba continuitate infinita, ba continuitate 0 etc etc.Nici unul nu corespundea conform documentului urcat de tine pe forum.Finalii au fost scosi de pe placa.De curiozitate, pe unde pot gasii finali asemanatori? (ma refer la componente stricate gen televizoare, monitoare CRT etc etc) si ce ar trebui sa scrie pe ei? Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Nu gasesti asa ceva prin televizoare sau monitoare CRT. Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 1 Si daca ar fi sa ma duc la un magazin de piese electronice ce ar trebui sa cer?Ce fel de tranzistori?2 Care ar fi sansele sa se fi ars si altceva? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 1 Ce fel de tranzistori?Tranzistori darlington, complementari (PNP-NPN) cu Vcb0>=100V,Vce0>=100V Ic>=10ACare ar fi sansele sa se fi ars si altceva?Verifică şi cele 4 tranzistoare BD Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 In schema ai doar 4 finali si integratul driver, nu cred ca mai sunt alte tranzistoare acolo.Sunt sanse sa fie dus si driverul TDA7250. De asemenea ar trebui sa masori si rezistorii din emitorii finalilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum