radusa Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Daca aveti consumuri asa de mari pe memorie si doriti sa lucrati cu acumulatori in loc de baterii, atunci poate nu ar strica sa folositi un IC specializat gen LTC1235 (sau multe altele, de la diferiti producatori)(un search cu "Microprocessor Supervisory Circuits" va duce la informatiile necesare) care fac transferul de pe Vcc pe Vbat si totodata urmaresc si tensiunea pe baterie. Cand revine Vcc se realizeaza si incarcarea acumulatorului. Link spre comentariu
Vizitator expert_vision Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Din pacate la momentul realizari proiectului nu eram constient de existenta anumitor solutii deja implementate, si am ales niste metode mai neortodoxe sau ineficiente, insa acum nu mai am ce face, greseala a fost facuta.Tot ce doream eu era doar un circuit de protectie pt acumulator. IC-ul recomandat de dumneavoastra pt monotorizarea Vcc-ului si a bateriei este perfect, insa avand in vedere ca acum sunt cam limitat de buget, cred ca voi ramane la comparatorul cu voltaj de referinta sugerat de smilex.Pe viitor insa, cu siguranta voi opta pt solutiile integrate si voi fi mai atent sa nu reinventez roata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum