Vizitator zacu Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Salut,Am o placa de alarma( ES 6500VSF-ES m06 ) care are ca microprocesor lpc2368 fbd100 (arm 3)si memoria 24 lc512.Placa are un minipuerto usb si un conector ejtag de 20 pini.As vrea sa stiu daca ma pot conecta ptr a citi programul acestei alarme.Pe urma daca se poate modifica acest program? Daca se poate ,ce unelte software si hardware am nevoie? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
siti Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 se poate citi cu j-link....... Link spre comentariu
Vizitator zacu Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Salut,Multumesc Siti ptr.raspuns.Cu j-link pot citi numai programul din lpc2368 sau si programul din memoria 24 lc 512 care e pe aceasi placa cu procesorul? Daca poti sa-mi explici cum sa procedez? Poti sa-mi recomanzi un model de j-link.Cu respect zacu. Link spre comentariu
siti Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 24c512 se poate citi usor cu un programator simplu pentru i2c Link spre comentariu
Vizitator zacu Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 Salut.Multumesc Siti. Daca poti sa-mi recomanzi un programador pe care sa-l folosesc fara sa dezlipesc componentele de pe placa.Placa mea are un conector e-jtag de 20 pini.Cu respect Zacu Link spre comentariu
siti Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 programator jtag J-LINK Link spre comentariu
Vizitator zacu Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Multumesc inca o data Siti.Cu programatorul am inteles.Ca sa citesc programul din lpc 2368 trebuie sa deslipesc piceorul nr 1 de la integrat si sa-l pun la masa?Acum este legat la (+).Programul banuiesc ca pot folosi acel ce vine cu programatorul cand il cumpar.Sau e nevoie de alte trucuri ptr a putea citi?Cu respect Zacu. Link spre comentariu
Vizitator nighter Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Pinul 1 vad ca este TDO, deci are functie doar de debug. Vezi care este schema placii tale, dar nu cred ca este nevoie sa dezlipesti ceva. Daca este legat la plus printr-o rezistenta de pull-up ma gandesc ca e ok. Ar fi ciudat sa fie legat direct la plus si sa aiba si conectorul de jtag. Cat timp placa respectiva are un conector de jtag deja plantat, presupun ca a mai fost programata fara alte interventii asupra traseelor.Oricum ceea ce vei citi va fi un hex, nu vei avea acces la un cod sursa ca ulterior sa il modifici (ai intrebat in primul post daca vei putea modifica softul). Poti rescrie unul de la 0 daca ai schema completa a placii si chiar vrei sa refaci intreg softul dar mi se pare un efort prea mare, poate doar pentru experimente... Link spre comentariu
Vizitator zacu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Multumesc din nou ptr.raspuns.In ultimulm timp am pierdut nopti pe net ptr. a ma lamuri in tema mea.Am invatat ca microcontrolerele cam 99% se blocheaza ptr totdeauna la citire.Daca placa electronica are jtag se poate rescrie firmwerul sau sterge tot firmwerul si pe urma se poate pune alt firmwer sau cel original daca il obtii de la firma care a construit placa.Totusi aveam o indoiala cu privire la eepromul extern 24lc512.Credeam ca firmwerul este in micro dar si in eepromul extern.M-am inselat.Programul principal (firmwerul) se duce intodeauna in eepromul intern al microcontrolerului.Memoria externa 24lc512 serveste doar ptr.memorat date.De exemplu cand alarma se declanseaza , face poze sau inregistreza sunet,toate astea se memoreza in eepromulm extern. In unele cazuri cand microcontrolerul are memorie eeprom mica sau nu are deloc atunci firmwerul se duce in memoria externa.In cazul meu nu am noroc.Am vazut pe internet ca sunt unele firme care se lauda ca pot extrage firmwer din microcontrolere blacate la citire.Bineinteles contracost.Tu ce opinezi despre astfel de firme?Cu respect Zacu. Link spre comentariu
Vizitator zacu Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Salut din nou. Are cineva o idee cum ma pot conecta cu calculatorul la placa ES 6500VSF-ES m06.Are din fabrica un conector mini USB.Procesorul este lpc2368 fbd 100 iar memoria de date este 24lc512. Daca ajuta cu ceva continutul memoriei 24lc 512 l-am putut citi si am fisierul bin. o zi buna tuturo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum