Palade Vlad Postat August 16, 2006 Partajează Postat August 16, 2006 Salut. Un prieten si-a cumparat un calculator calculator(are mai putin de o luna )care se restarteaza de cel putin 2 ori pe zi.Configuratia calculatorului este:-hdd 80gb-256ddRam-procesor Intel Celeron >2,6Ghz-placa de baza -nu stiu modelul.La 2 zile dupa ce i-am instalat windows-ul, ii dadea low disk space pe partitia C (partitia cu windows-ul) cu toate ca avea 15gb si nu erau instalate alte programe in afara de windows si codecuri.Am crezut ca hdd-ul are bad-uri pe acea partitie si ca acestea sunt cauza restartarilor. Am reinstalat windows-ul pe alta partitie dar problema continua si am motive sa cred ca este de la componentele calculatorului.Imi puteti spune care ar fi cauza?Va multumesc. Link spre comentariu
niq_ro Postat August 16, 2006 Partajează Postat August 16, 2006 una din cauze ar fi oprirea sau turatie prea mica a ventilatorului procesorului, apoi ar fi sursa de alimentare... pot fi si cauze de defectarea memoriei, etc..deci sa-l duca la firma de unde l-a cumparat avand in vedere ca nu e luat de mult timp si e in garantie Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 16, 2006 Autor Partajează Postat August 16, 2006 L-a dus la firma de unde l-a cumparat, iar acolo i-au spu ca nu are nici un defect... Link spre comentariu
pyu Postat August 16, 2006 Partajează Postat August 16, 2006 o scanare ceva de virusi ai dat? Link spre comentariu
TECH_FUN Postat August 17, 2006 Partajează Postat August 17, 2006 Ai masurat tensiunea de la retea? sa fie intre 215 si 230 dar stabila... Eu la sv patesc probleme din cauza asta, dar acolo sunt consumatori mari... Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 17, 2006 Autor Partajează Postat August 17, 2006 o scanare ceva de virusi ai dat?Da, am dat scanare de virusi si nu am gasit nimic. Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 17, 2006 Partajează Postat August 17, 2006 aceeasi problema o aveam si eu.. nu am rezolvat-o in totalitate. vezi ca in my computer click dreapta advanced recovery.. automaticaly restart (on errors)... e si asta. NU STIU CAT DE ADEVARATA E TREABA CU SURSA SAU VENTILATORUL, CU ATAT MAI MULT MEMORIILE. FOARTE, DAR FOOOOOOOOARTE posibil sa faca probleme si placa video. (am cunoscut recent, in timp ce incercam sa imi rezolv problema 2 cazuri ca al meu si al tau in care placa video forta sistemul de la proasta ei ventilare).nu e de neglijat nici sursa sau orice cooler ce merge prost...tine-ne la curent(eu unul sunt interesat) Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 17, 2006 Autor Partajează Postat August 17, 2006 tomsofts, o sa incerc ce mi-ai spus tu.Eu cred ca ar putea fi ori sursa ori ramul, dar nu am cum sa-i demonstrez vanzatorului(care, din cate am vazut este mai "paralel" decat mine).O sa masor si tensiune de la priza sa vad daca variaza in vreun fel.Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Vizitator lukacristian Postat August 18, 2006 Partajează Postat August 18, 2006 problema asta o a eu acum dar implica placa de reteaori de cate ori incerc sa copii ceva din reteaua locala adiac cand viteza de transfer depaseste o anumita limita , ori se blocheaza de nu mai stie decat de butoanele de pe carcasa ,se restarteaza sau apare ecranul albastru cu urmatorul scris:"Hardware has stopped working.Please visit your local hardware dealer".HEEEELLLPP!!! Link spre comentariu
pyu Postat August 19, 2006 Partajează Postat August 19, 2006 daca e din cauza caldurii ceva se incalzeste excesiv de tare...daca ai putea atinge diferite componente ai vedea exact ... Link spre comentariu
Vizitator lukacristian Postat August 19, 2006 Partajează Postat August 19, 2006 Rulez pe calculator jocuri care necesita destul e multe resurse si nu se restarteaza.Chestia asta o face doar cand copii ceva din reteaua locala si numai cand viteza de transfer este ceva mai mare.Mentionez ca placa de retea este nou-nouta si ca am schimbat si switch-ul... Link spre comentariu
Vizitator lukacristian Postat August 21, 2006 Partajează Postat August 21, 2006 AM SCAPATtemperatura era de vina , mi -a blocat coolerul de la carcasacum am lasat-o fara capac merge de rupe Link spre comentariu
LostCell Postat August 22, 2006 Partajează Postat August 22, 2006 daca zici ca era cooleru blocat..atunci se activa protectia la temperatura a procesorului..eu le-am blocat intentionat :finga: Link spre comentariu
Kiusro Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 Cand cumparati un comp alegeti carcasa! sursa nu trebuie sa acopere placa de baza in zona procesorului sau a altor parti care trebuie ventilate. Restarturile repetate fara motiv apar de la ventilare incorecta(in mare parte) tot ce trebe ventilat asa a fost facut ptr ca sa functioneze in anumite standarde(daca baraie cooler-ul nu-i tai curentul, il inlocuiesti cu unul nou - cooler = >200lei placa neventilata = < 7000000lei :smt003 ). Legat de temp procurilor -> http://www.gen-x-pc.com/cputemps.htm <- :supz: ptr AMD-isti -> http://www.amd.com/gb-uk/Processors/Tec ... 06,00.html <- Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum