Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

curent activ si curent reactiv

Vizitator sirghivladimir

Postări Recomandate

Vizitator sirghivladimir

Buna, as avea nevoie de explicatia cuiva care se priecepe, sa-mi explice si mie curentul activ si reactivdin ce am inteles eu: prin conventie marii fizicieni au stabilit ca intr-un circuit de curent alternativ vectorul I este rezultatul proiectiilor vectorilor Ia (curentul activ) si Ir (curentul reactiv) in acest caz eu sunt gata sa accept ideea acestei conventii si sa nu-mi mai pun intrebari de unde aparuse Ia si Ir (asa e si basta)insa am dubii in privinta parerii mele, nu sunt convins ca se stabilise prin conventie si cred ca este legat de receptorii capacitivi si inductivi, adica in cazul unei bobine este Ia sau Ir (nu stiu care exact dar presupun ca unul din ei) si in cazul unui condensator este Ia sau Ir (diferit de cel al bobinei), din moment ce voi reusi sa inteleg acest fenomen o sa inteleg si puterile active si reactive Q si S

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• H Robert

1

• vera

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

curentul activ si reactiv

Nu curentul este activ sau reactiv. Curentul e ... curent si atat. Puterea poate fi activa si reactiva si natura puterii este data de defazajul dintre tensiunea aplicata la bornele unui circuit si curentul rezultat.De exemplu, daca aplici o tensiune la bornele unei rezistente, curentul rezultat va fi in faza cu tensiunea. Ca urmare puterea consumata de circuit va fi in intregime activa datorita defazajului zero intre tensiune si curent.Daca aplici o tensiune la bornele unei bobine, curentul e defazat cu 90 de grade in urma tensiunii. Puterea vehiculata (nu consumata!) este pur reactiva. Puterea reactiva nu se consma, ci este transferata permanent intre generator si sarcina (bobina).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări