Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare boxe sony ss-b1000

Vizitator radiolover

Postări Recomandate

Am gasit ceva la 20$+transport pe ebuy, insa nu m-as risca. Am mai gasit un coleg de forum cam cu aceeasi problema doar ca la niste boxe mai mici sony. Ca si aspect este acelasi tweeter, din cate am citit el a achizitionat http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=328928 (totusi e acesta e nou) si se pare ca a fost multumit. Ce parere aveti ? Astept si de la el un raspuns....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

13

• barbulescuorlando

10

• CBI

5

• dragon82

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator radiolover

Am schimbat ambele difuzoare. S-au potrivit in gauri, dar am facut alte gauri de prindere pentru 4 holsuruburi. Am cumparat holsuruburi cu cap bombat pentru surubelnita in cruce. :naughty:

Link spre comentariu

Salutare.... detin un sistem audio cu 2 boxe sony SSF-6000, am constatat de curand ca la una din ele nu mai functioneaza un tweeter. Am scos tweeter-ul din boxa, l-am masurat si nimic .... probabil ca este ars. Cu ce as putea sa-l inlocuiesc si de unde sa-l achizitionez pe cel nou. Este recomandat sa fie identice? Trebuie sa-l schimb si pe cel bun? Pun si cateva poze .... am ramas surprins sa constat ca pe spatele tweeter-ului nu era trecuta nici polaritatea. Multumesc anticipat.

Salutare,din proprie experienta iti spun ca la SS-F6000 nu doar tweeterele trebuie sa le schimbi...ci absolut totul si sa te chinui sa refaci totul de la 0,insa e greu cu cutiile deja construite.Mi-a luat aproape sau mai bine de 2-3 ani sa aduc la un stadiu satisfacator o astfel de pereche Sony,cu difuri Monacor si ITT Nokia.Foarte greu!Suna oribil acele Sony si iti dai seama de asta dupa ce reusesti sa schimbi in joaca macar inaltele;eu le-am schimbat cu Monacor DT-300 cu Waveguide,plus filtrare adecvata.Poveste lunga cu peripetii,din care doar la jumate le-am pus pe forum,restul le-am finalizat fara a mai prezenta rezultatul.Oricum sa inlocuiesti tweeterele cu ceva cu dom textil.Monacor de ex.Fara SAL sau alte aiureli.
Link spre comentariu

Salut @dragon82…. De cand am inceput sa citesc discutiile de pe forum, cu si despre aparatura hi-fi, imi dau seama ca boxele +receiverul sony sthdh-500 achizitionare sunt o dezamagire , niste bani aruncati. Acum 12-13 ani ascultam muzica la doua boxe radiotehnika s-30b + un ampl Schneider – muzica suna altfel , inaltele erau altfel…… Nici nu mi-am inchipuit ca sony poate face asa ceva …… eram chiar mandru de achizitie. Se pare ca lucrurile nu mai sunt cum au fost o data……..acum platim doar firma. Ce vreau sa te intreb…. Daca schimb Monacor DT-300 cu Waveguide acestea se potrivesc in gaura celor vechi sau trebuie marita ? Ce filtrare au pus? Ma poti ajuta cu cateva detalii pt a schimba macar inaltele? Poate pui si 2-3 poze cu rezultatul tau final….. Merci

Link spre comentariu

Sub nici o forma Monacor DT-300 + Waveguide nu se pun asa alandala pe o boxa.Este un tweeter bun ce cere un proiect nou,mai ales cu Waveguide.Iar pe cutiile de la Sony,al carui volum trebuie remodificat daca te apuci de refacut boxele,tweeterul + ghidul de unda,nu se incadreaza in aceeasi gaura si va depasi cu cel putin 25% plafonul cutiilor.E munca multa si teorie,calcule,bricolaj etc.In 2 cuvinte nu pot sa te ajut sa transformi boxele.Cel mai simplu pui tot 2 pocnitori de tziuitori pe post de tweeter si ai rezolvat,insa ai dat in cap ideii de calitate.

Link spre comentariu
Vizitator radiolover

Trebuie largita gaura la Ø 84 mm, pentru a se putea monta. Verifica daca marginea exterioara nu loveste in ornamentul difuzorului vecin. SC 10N are Ø 10 cm pe diametrul exterior.

Link spre comentariu

De acord cu CBI pentru schimbare,insa repet,este frectie la un picior de lemn,mai ales pt ca boxele nu au filtru,iar ceea ce ar trebui sa fie o medie e de fapt un fel de tweeter si daca schimba tweeterele nu face mare branza,ca sa nu mai intreb ce filtru ar trebui sa-i faca viitorului tweeter,pt ca nu poate pur si simplu sa puna din nou acelasi condensator de 1,2uF;pacat de tweetere,indiferent ca sunt Hi-Vi sau Monacor....etc

Link spre comentariu

Am facut masuratorile, se pare ca tw care au flansa de 10 cm, nu intra pt ca nu este suficient loc. Trebuie sa ma orientez spre tw cu diametrul mai mic. @dragon82 as fi dispus sa schimb si acel condensator cu un filtru daca as gasi, toata chestia e ca astept cateva sfaturi pt a stii ce sa achizitionez. Nu am nici o idee cum suna tw Visaton sau Monacor, dar merg pe mana voastra. Daca as gasi ceva mai bun decat cele originale si sa se potriveasca as fi dispus sa-l schimb si la boxa pereche. Merci...

post-59360-139829744132_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator radiolover

Visaton DTW 72/8 sunt mai bune ca cele originale Sony si pot ramane condensatorarele originale pe tweetere.Am avut in vedere initial si Monacor DT25N, fiind mai ieftine, dar nu mi-a convenit ca are doar Ø 66 mm exterior, cred ca nu prea acoperea in totalitate gaurile. Taie un cerc din hirtie si vezi daca acopera. Nu se merita sa te complici cu filtre pentru acele boxe, ca nu se stie ce caracteristici au difuzoarele de bass si medii.Poti modifica gaura descentrat in sus si cred ca intra si cu flansa de 10 cm.

Link spre comentariu

Dupa cateva cautari pe internet si tinand cont si de sfaturile voastre, am ajuns la concluzia ca Visaton Tweeter ferrofluid VS-DTW72/8ohm s-ar potrivi cel mai bine ca si demensiuni, probabil ca nu ar trebui sa fac nici o modificare doar gaurile care sunt dispuse altfel. Ca si filtru ramane condensatorul original sau cu aceasta ocazie ar trebui sa comand altul? Tw l-am gasit la Mxxxrom in oferta la pretul de 54.5 Ron. Din cate am inteles, per total mai mult nu are rost sa investesc ..... pt ca boxrele sunt entry level, dupa cum spune si @dragon82 e munca multa si probabil prea mult de modificat etc. Astept o confirmare din partea voastra daca am ales bine pentru a putea plasa comanda....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări