papanoiu Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Am o masina de facut paine si de ceva timp nu mai dospeste aluatul, adica aluatul nu mai creste. Am observat ca problema e de la faptul ca pe timp cat trebuie sa creasca aluatul masina nu mai asigura temperatura de crestere.Am desfacut-o si am masurat senzorul de temperatura, care senzor am ramas masca ca nu m-am asteptat e ca o dioda 1N4148 dar fara sa fie dioda, e o rezistenta care masoara vreo 60 K pe la 35 grade si probata la frig in congelator a masurat 87 K. Intre 35 grade si 60, variaza ff putin, vreo 10 k.Ce naiba senzor e asta, o fi ars o fi fost dioda si s-a strapuns sau asa e construit termistorul ?Multumesc. Link spre comentariu
papanoiu Postat Iunie 22, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2013 Am rezolvat-o.Topic inchis. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 22, 2013 Administratori Partajează Postat Iunie 22, 2013 si nu ne spui si noua ce ai facut ? Link spre comentariu
papanoiu Postat Iunie 22, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2013 Am probat cu un semireglabil de 100k in serie cu termistorul si prin tatonari am ajuns la valoarea de 12K, unde masina a inceput sa lucreze in parametrii.Deci rezolvarea a constat in inserierea cu termistorul a unei rezistente de 12K. Link spre comentariu
salsa Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Inseamna ca termistorul original probabil era de 100k. Am vazut astfel de termistori prin repartitoarele de caldura. Daca intri in meniul unui astfel de repartitor iti afiseaza temperatura cu 2 zecimale! Link spre comentariu
papanoiu Postat Iunie 24, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2013 Am rezolvat-o pe dracu, mi-a facut o paine crescuta dar ARSA. Dar mi-am dat seama ce are, termistorul e asezat aproape de motor, cand framanta aluatul motorul se incalzeste si asa pacaleste senzorul oprind caldura pentru dospire, solutia a fost sa mut senzorul cat mai departe de motor si folosind tot sistemul lui de prindere pe cuva de metal. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Sigur nu e termistorul defect? Sau motorul, si se supraincalzeste? Ca daca era un defect de proiectare, mergea la fel ca in prima zi... Link spre comentariu
papanoiu Postat Iunie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2013 Nu, masina a mers bine cat timp a stat pe langa o sursa de caldura (aragaz).De cand am schimbat pozitia senzorului, masina functioneaza impecabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum