Vizitator florin97 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Cine imi spune si mie un se bobineaza un transformator de 18.5V (lam ars la o statie audio) si am nevoie de el ca nu mai gasesc si nici bani. Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Ce s'a bulit , primarul ori secundarul ? Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 la asemenea intrebare o sa primesti fix NU raspuns ... specifica ce fel de traf este ( toroidal, clasic) mai ai sarma din secundar, ce diametru are, e lacuit, e sudat miezul, ai sarma la fel .... .... nu are nimeni glob de cristal sa ghiceasca ce ai tu nevoie si atata timp cat tu nu oferi un minim de date nu o sa stea nimeni sa te ajute... parerea mea ... Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Cam greu ... trebuie mai intai desfacut . Dupa aceea sarma de bobinaj . Si ceva experienta , poate nu iese din prima . ( Fara numarat spire , masina de bobinat , izolatii , un micrometru sa masori sarma ... etc . ! Astea sant bonus . Daca o fi toroidal ... alte chestii ... ) . Link spre comentariu
Vizitator florin97 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 http://images5.okr.ro/serve/auctions.v7 ... 00_700.jpg la fel ca asta si sa ars Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 In prima faza trebuie sa masori cu un ohmetru fiecare bobinaj in parte sa vezi care este ars, daca e la fel ca ala din poza cred ca in primar ai beleaua, sau daca are siguranta termica a puscat aia si scapi doar cu dat secundar jos, inlocuit siguranta ( unii nu o mai pun dar fara aia o sa ia foc daca il fortezi) si pus sarma la loc.Masoara si posteaza rezultatele si in functie de astea avansezi cu lucrarea. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Grea intrebare!!! Dar este simpla rezolvarea!!!Bobinati manual sau cu masina de bobinat!!Manual ,daca este primarul ars,va apuca ''revelionul'' pana terminati de bobinat; cu masina terminati muuult mai repede!!Desfaceti trafo si ,dupa cum v-a intrebat si colegul vedeti care este ars ,primarul sau secundarul,dati jos spirele si le numarati,apoi cu sarma identica ,refaceti operatiunea in sens invers....Oricum si pentru bobinat aveti nevoie de bani ,ca sa cumparati sarma de cupru necesara....Ar merge si un trafo de 12-15v ,dar va scadea din puterea statiei....putintel!!! Link spre comentariu
Vizitator florin97 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Stii eu nu prea ma pricep asa la electronica dar totusi inteleg bine din ea ....doar ca transformatorul asta are 2 fire rosii 2 albastre si unul negru care trebuie masurat ? Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Mai bine nu ... Toroidalul nu e chiar bun pentru prima lucrare . Dar face fiecare cum vrea . Nestiind , pare simplu ..." Manual ,daca este primarul ars,va apuca ''revelionul'' pana terminati de bobinat; cu masina terminati muuult mai repede!! " ... masini de bobinat pentru toroidal ... din abundenta ! Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Mai bine spune de la ce statie provine , ca sa ne lamurim.Are mediane , cate , ... Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 " Cine imi spune si mie un se bobineaza un transformator de 18.5V (lam ars la o statie audio) si am nevoie de el ca nu mai gasesc si nici bani. "Care ar fi rezolvarea ? Din ce spune initiatorul topicului , eu nu o vad ... Macar de postat aici :viewtopic.php?f=41&t=89 Link spre comentariu
Vizitator florin97 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 http://p2.vatera.hu/photos/45/49/9196_1_big.jpg e statia aia din boxa Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Mai bine spune de la ce statie provine , ca sa ne lamurim.Are mediane , cate , ...Problema este : ''ce sant alea mediane''!?!?! Colegu' florin97,cu tot respectul,nu aveti prin zona un service tv sa va ajute cineva din domeniu?!?! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Stii eu nu prea ma pricep asa la electronica dar totusi inteleg bine din ea ....doar ca transformatorul asta are 2 fire rosii 2 albastre si unul negru care trebuie masurat ?da mai bine comanda la PETRA si rezolvi problema...cum naiba vrei sa-l bobinezi tu, cand nici macar nu stii despre ce e vorba?vrei sa dai foc la casa? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Din descrierea sumară, se pare că e vorba de un trafo cu secundar dublu 2x18,5Vca. Asta nu înţeleg, vreţi să fiţi ajutaţi dar nu vreţi să daţi detalii. Cum au scris mai sus colegii bine voitori: măcar modelul amplifului, sau ce finali are... ceva poze, că oricine are azi un telefon cu cameră. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum