Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idei si sfaturi legate de un gard.

AlpHso

Postări Recomandate

Va salut. M-am hotarat ca este timpul ca in acest an sa-mi construiesc un gard pe mosia propie. Terenul este putin inclinat, are o panta de 4 grade si o lungime de 32 m. Cum acest gard iese la drum, as dori sa-l construiesc putin mai deochiat dar in acelasi timp si ieftin :rade: .Varianta cu prefabricate, caramida, lemn sau boltari din aia mai speciali cade. Astept parerile voastre sa vad cam ce variante raman, daca il fac in cadere sau in scari s.a.m.d.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlpHso

3

• blazeu

3

• cheluakame

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

si eu am un gard de facut 15 m liniari ,am optat pt boltari de beton pt ca sunt iefteni ,pt tine ti as recomanda tot boltari pe temelie ''in cadere '' si stalpi

Link spre comentariu

Am vazut o treaba interesanta in Germania, in Stuttgart. Generic spus, facand abstractie de materialul de lucru (evident, altul decat zidarie), toate elementele verticale, erau verticale, toate elementele "orizontale", urmau inclinatia terenului. In sensul asta, toate panourile de gard erau croite special pe inclinatia acelui teren, evident, dupa o relevare atenta.

Mai departe, urmeaza sa alegi materialul. Personal, eu sunt fan metal.

Unul dintre cele mai elegante si mai eficiente garduri pe care le-am vazut. Ambasada USA din Berlin.

Exclusiv elemente metalice verticale, foarte ascutite in varf. In cazul acela, bara plina. Se poate si mai ieftin.

Posted Image

Eu unul nu recomand zidarie. Metalul are un pret decent, si posibilitati arhitecturale infinite...

Link spre comentariu

Am uitat sa precizez un lucru estential, iubesc foarte mult intimitatea si nu voi face un gard cu zabrele sau alte minuni din fier, fie ele oricat de estetice.Cel cu piatra este interesant dar mai intai sa vad daca gasesc piatra mai colorata prin zona.

Link spre comentariu

O varianta ieftina ce iti asigura intimitate deplina, insa nu foarte estetica ar fi tabla zincata ondulata.Poti opta de ce nu si pt lemn, se pot realiza garduri deosebite, insa are dezavantajul ca se degradeaza mai repede decat metalul sau piatra.

Link spre comentariu

Eu am facut un gard exterior de circa 25 m din PVC.

Luat de aici...

Sau un gard comestibil...

Rog frumos, fara link-uri! Puneti poze, puneti ce vreti voi, dar, fara referiri la firme, companii, etc... (Modificat Nomikos)

Link spre comentariu

La gabion se toarna fundatie pana putin peste nivelul solului, cu stalpi metalici din 2 in 2m (grunduiti si capaciti). Se moteaza plasa metalica otel zincat pe stalpi, pe distantieri sudati pe stalpi, din 0.6 in 0.6m (se vor monta plasele paralele, la distanta dorita). Atentie, plasele se vor ancora si in betonul de fundatie, tot cu ceva agrafe, etc.Intermediar, se fac niste agrafe din sarma groasa zincata, sau platbanda zincata, etc., montate din 0.6 in 0.6 m, pe toate directiile, sa nu faca plasele "burta". Se varsa pietrele, progresiv, uniform, pe toata lungimea gardului (in orice moment al lucrarii, nivelul pietrelor este acelasi pe toata lungimea) din orice sursa dorita, culoare, material, etc., putin mai mari decat ochiurile plasei... Cam asta e tot.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Hai sa le "clasificam" un pic: sunt ingraditurile "transparente" (sarma, ghimpata sau nu, plasa, grilaje) repinse din considerente de intimitate; ingraditurile "opace" (continui) pot fi realizate din scandura (lemn - traditional), din panouri metalice (tabla, ondulata sau nu), panouri din beton (prefabricate sau turnate la fata locului), zidarie (boltari, caramizi, etc.). "Gabionul" propus e un model "hibrid", in categoria in care intra si grilajele opacizate cu policarbonat (eu am vazut si panouri din scandura pe diverse variante de grilaje sau chiar plasa sudata).Depinde (mult) ce criteriu primeaza in alegere: costul, durabilitatea/rezistenta, aspectul, sau altul.Constructiile "grele" (gen zidarie, beton) vor fi si mai scumpe, atat ca materiale cat si ca manopera, insa vor fi mai rezistente si durabile. Un compromis interesant intre cost si durabilitate sunt panourile din tabla (galvanizata), insa sunt criticabile la capitolul estetica...O solutie destul de utilizata sunt panourile din scandura (lemnul e relativ usor si ieftin) insa sufera de durabilitatea redusa, in special din cauza defectelor in aplicarea tratamentelor de protectie la putrezire.Personal, gabionul e doar un fel de "curiozitate", pietricelele alea sunt scumpe iar gardul e la fel de vulnerabil ca plasa care se taie urgent cu un cleste din ala cu parghii.Astept(am) alte pareri, impresii, alegeri si patanii.Cu stima, Florin.

Link spre comentariu

Eu am construit din boltari de 50x30x23, gardul are la un capat 1,6m fata de strada si 0,4m la celalat capat.L.E. E vorba de fundatie; pentru gard am folosit module din sarma de fi 4mm sudata de 2,5m x 1.2m. Pentru intimitate se pot folosi foi de policarbonat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Deci treaba a cam ramas "ca-n tren".Eu am niste garduri pe la tara din urmatoarele: panouri din scandura pe leatzuri, pe stalpi metalici in soclu turnat din beton (opac, relativ ieftin, ne-durabil); panouri din plasa de sarma pe rame metalice, ancorate cu suruburi prin coliere metalice pe stalpi din beton (ceva mai durabil, insa "transparent"); un teren agricol imprejmuit cu sarma ghimpata pe stalpi de lemn (ingradire destinata in principal pentru a impiedica vitele sa infulece plantele - in majoritate porumb); ultima construita e o bucata de gard unde pe stalpi de beton s-a "upgradat" un gard din sarma (ghimpata) prin inlocuire cu plasa de sarma (impletita), pentru a opri circulatia animalelor (caini).Sotia viseaza la o solutie opaca, care sa-i asigure intimitatea, insa variantele durabile sunt fie scumpe (beton,zidarie) fie neagreate estetic (tabla), ramanand solutia mai accesibila a panourilor din scandura, care insa implica cheltuieli mai mari pentru reparatii si tratamente de protectie (vopsire/impregnare). Chiar si asa, tot e necesar un soclu din beton, care pentru a fi rezistent si durabil e destul de voluminos (trebuie facut adanc, ideal ar fi sa ajunga sub adancimea de inghet - constructorii stiu de ce...Spor la construit...

Link spre comentariu

Nu face gardul,, in cadere" adica dupa teren,vine urat cu draci ca orice lucru stramb!Am vazut garduri zidite si facute in panta dupa teren....ai senzatia ca se ia dupa tine...Cauta sa-l faci in partea de sus la cumpana ,sau in trepte .Lungimea de 32 m e mare si daca-l faci in cadere ,o sa-ti para rau!!! 4 grade nu-i de speriat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări