carageae Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 ...dar si cand sar scantei sau tuna vreun electrolitic le cam trece Eu din prostie am facut o singura greseala pana acum, am pus invers un condensator de negativare, din ala de 200V din ATX-uri, avea cam 100V la borne...n-a explodat, dar m-am speriat cand am vazut ca frige, desi era in cutie, nu pe partea cu lampi...Subscriu la ideea de a face pe cablaj partea de alimentare si pe cose restul montajului...e eficient si mai usor de reparat...pe cose e frumos, dar mai ales la un montaj prea dens e teribil cand trebuie sa schimbi cate ceva...Marcel, daca tot ai deschis subiectul, arata-ne si pe cine vrei sa "faci de ras"...eu chiar nu am vazut demult gafe din astea pe forum...e drept ca se construieste mult mai putin decat se vorbeste, cel putin pe aici...***...Eu il cunosc pe d-l Marcel Diaconu si am vazut cablaje desenate cu mana...il invidiez in primul rand pt. rabdarea si talentul la desen...teoretic stiu si eu sa proiectez un cablaj, dar arata bine doar pe hartie...n-am rabdare niciodata sa fac traseele frumoase... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Pînă şi capacităţile şi inductanţele parazite sînt mai mici la montajul ''păianjen'', faţă de orice altă variantă, se ştie din bătrîni. La cel cu cose trebuie să întinzi multe fire. Iar cu aspectul estetic, totul depinde de îndemînarea şi răbdarea electronistului, dacă se grăbeşte şi aruncă piese aiurea prin carcasă, poate avea şi cel mai frumos cablaj, că e degeaba. Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 M-am confruntat si eu cu aceeasi problema ca RockDock: montajele "paianjen" functionau, transpuse pe cablaj apoi, ioc. Se poate sa fi fost de vina supraincalzirea componentelor de la lipit si dezlipit, bucle de masa pe cablaj, etc. Cert este ca si eu fac partea de alimentare pe cablaj (cu trasee distantate corespunzator pentru tensiuni mari dupa spusele lui @Zal) iar restul pe reglete sau in aer, tip paianjen. Cum zicea si @Misa, un simplu amplif cu tuburi poate functiona f bine si in aer, pe cose sau reglete. Plus ca atat deslusirea schemei e f. facila cat si depanarea cand se lucreaza aerisit.P.S. Decodoarele de HBO de pe vremuri nici nu functionau altfel decat in aer (in cutie metalica si eventual termostatata...) Link spre comentariu
zal Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Exemplu de cablaj proiectat fără cap, doar ca să arate frumos: http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/GU50-Grommes/GU50.htm Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 eu am versiunea cu el34 in loc de gu50 . nu e chiar identica dar e 90% lA fel, arata ok, poate putin cam inghesuit dar nu am avut probleme mari cu placile. e o placa compacta pe care si alimentarea si semnalul uneori sunt prea apropiate, dar pina la urma am fost multumit de ce a iesit, tineti cont ca e facuta in anii 2005-2006 abia descopeream lampile Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Acum am citit si eu acest subiect. Si cred ca sunt vizat direct. O sa incerc sa raspund fara sa ofensez pe cineva. Asa cum a zis si den mai sus, ma intereseaza doar functionalitatea. Nu sunt electronist de meserie, nu am dotatea si spatiu adecvat sa fac cablaje. Nici priceperea si nici timpul necesar experimentarii. Marea "blansfemie" este ca am pus un astfel de amplificator la vanzare. Deci am incercat sa fac comert si profit. Gresit, am pus acel amplificator la vanzare pur si simplu ca sa-mi fac loc pentru alte scule. Dealtfel nici nu se vinde pentru ca e facut pe cablaj de test . Pentru ca m-am apucat de alt amplificator i intradevar nu o sa mai am loc si nevoie de acela care este pus la vanzare o sa-l donez. Pentru asta am si facut rost de niste boxe, deoarece persoana care il va primi cadou nu are bani sa-si cumpere. O sa primeasca si un CD-payer. Dar asta e alta discutie care nu isi are locul aici. Si totusi, am o mare dilema si amaraciune in acelasi timp. In Romania sunt persoane extrem de pricepute si talentate care ar putea sa traiasca din electronica. Sunt nedumerit de ce nici unul din ei nu incearca sa faca kit-uri pentru amplificatoare cu lampi si nu incearca sa le vanda. De exemplu eu sunt nevoit sa cumpar din Hong Kong cablaje pentru lampi. Si asta pentru ca cei priceputi din Romania nu vor sa faca asa ceva. Sa stiti ca de fiecare data cand dau click pe site-ul din HK mie ciuda ca trebue sa fac asta stiind ca nu am sansa sa dau click pe un site romanesc. Domnule diconu marcel, aveti referinte foarte bune de la colegi de forum care va cunosc personal. De ce nu faceti niste cablaje pentru cateva scheme bune, la preturi competitive si sa le puneti la vanzare? Eu declar aici pe forum si promit ca sunt primul cumparator. M-as bucura extrem de mult sa imi construiesc un amplificator de conceptie romaneasca. Eu nu am orgolii de mare meserias. As face un amplificator conceput de orice greu al forumului si chiar as scrie pe el ca e conceptia respectivului. Ma intereseaza doar sa ascult muzica in conditii cat mai bune si nu sa ma dau mare pe aici pe forum. De exemplu, un cablaj pentru un SE cu 6L6 din HK in care este integrata si sursa costa 18 dolari. Transportul si taxele romanesti dubleaza acest pret. Apoi un colet de acolo dureaza minim 15 zile. Cred ca oricine ar prefera sa dea 20-30 euro, subliniez euro, pentru un cablaj romanesc cu aceiasi functionalitate ca si cel mentionat. Si poate ca ar fi mai bune ca cele din HK, cu scheme originale romanesti si nu un banal circuit arhicunoscut. Se poate face un site simplu in care sa fie prezentate kit-urile si sa se iasa in ebay Germania. Eu asa i-am gasit pe cei de la analogmetric. I-am gasit pe ebay.de si mergand pe fir am ajuns pe site-ul lor. Si vand, mult! De exemplu Domnul Lazaroiu face transformatoare de iesire exceptionale. Daca s-ar face si cablaje si chiar kit-uri complete cu tuburi, socluri si componente s-ar pune la punct o mica afacere banoasa. Cat ar dura si cat ar costa sa se puna pe ebay niste kit-uri romanesti cu traf de alimentare, de iesire si cablaj cu fotografii foarte bune, cu masuratori si oscilograme? Sa stiti ca pe ebay pozele foarte bune vand produsul. Daca nu aveti curajul va ajut eu, pe cuvantul meu. COncepeti schema, cablajul, strangem piesele, facem trafurile de iesire si de alimentare. Eu le platesc, le pun pe ebay si, daca se vinde acest kit, promit ca tot profitul vi-l restitui. Preiau eu costurile de productie practic. Poate asa va faceti curaj sa iesiti in lume cu priceperea dumneavoastra. Si mai sunt multi "monstrii sacrii" in ale tuburilor aici pe forum, cel putin asa ii vad eu de aici de jos.. Cu mare potential. Sper ca nu am aberat prea mult si sper ca nu am ofensat pe nimeni. PS: Romania are nevoie de mai putina critica si de mai multa actiune. Fara suparare. Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Subscriu domnule Bogdan, in ceea ce priveste ideea ca, acei oameni priceputi, sa puna in vanzare kit-uri de amplificatoare pe lampi, cablaje etc. Multi s-ar bucura sa gaseasca in Romania asa ceva, iar "producatorii" ar putea obtine un profit consistent. Se pot face in serie mica la inceput, iar beneficiile nu vor intarzia sa apara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum