Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSTN Alcatel

slashlinux

Postări Recomandate

Salut,

Apelez la toti expertii in telecomunicatii pentru o mica/mare problema.

Am un cisco AS5400 cu interfete E1 PRI ISDN care vreau sa il conectez cu o centrala telefonica ALCATEL, un PSTN mai exact ( ALCATEL OCB 283 H3 SOFTWARE VERSION R 27.3)

Mentionez ca portul E1 din Cisco se poate conecta cu o mufa RJ45, cu un cablu E1 crossover:

RX

PIN 1 ( alb - portocaliu)

PIN 2 ( portocaliu)

TX

PIN 4 ( albastru )

PIN 5 ( alb - albastru )

Cand conectez aceste RX si TX de la cisco AS5400 in PSTN ul Alcatel nu se ridica interfata, aveti idee de ce? Sunt probleme de compatibilitate?

Multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

6

• slashlinux

6

Top autori în acest subiect

Salut,Ptr comutatorul Alcatel TX e pe pinii 1,2, Rx e pe pinii 4,5 la un cablu straight, la cross trebuie mufati 1-4 si 2-5(dintr-o mufa RJ45 catre cealalata a cablului UTP) .Succes

Link spre comentariu

Salut,Daca ai putea fi mai explicit ti-as ramane dator:Deci din portul E1 Cisco Rx este pe 1 si 2 iar Tx este pe 4 si 5... Dinspre alcatel care este Tx si Rx?La portul Cisco E1 merge mufat RJ45 dar din acea centrala merg conectate firele pe regleta daca stii cum arata?Merci mult

Link spre comentariu

Salut,Portul E1 din Alcatel are TX pe pinii 1-2 si RX pe pinii 4-5 la cablu UTP mufati cu mufa RJ45.Tu cand conectezi Cablul in CISCO trebuie sa folosesti fie un cablu straitgh(adica de la un capat la celalalt mufat 1-1, 2-2, 4-4,5-5 intre cele 2 mufe RJ45), fie un cablu cross( adica de la un capat la celalat al cablului UTP cu mufe RJ45 1-4, 2-5 repectiv 1-4,2-5).Mai clar de atat nu am cum :)

Link spre comentariu

Problema este ca alcatelul nu are socket pentru RJ45 , le leg pe direct in regleta.Am incercat asa:- Rx cisco cu TX Alcatel- Tx cisco cu RX AlcatelDar tot nu se ridica interfata E1 la Cisco

Link spre comentariu

Salut,La nivel fizic e OK? Inteleg ca nu se ridica la nivel de semnalizare.Ia legatura cu cei din centrala Alcatel si vezi ce spun si ei, poate interfata e inca blocata de ei.Succes

Link spre comentariu

Salut,Mai poti verifica daca cicuitul celor de la Alcatel e ok pana la regleta, blucand in regleta TX-ul cu RX-ul lor, si ii intrebi daca li s-a ridicat circuitul la nivel fizic.Daca s-a ridicat ramane doar problema cablului intre regleta si Cisco sau chiar a interfetei E1 din Cisco.Daca nu s-a ridicat circuitul cu bucla atunci cei din centrala Alcatel au probleme pe partea de transmisiuni pana in regleta.Succes

Link spre comentariu

Am testat cu un led Tx si Rx de la cisco si s-a aprins, am testat si de la centrala si s-a aprins, dar cand conectez Cisco de Alcatel nu se ridica nici o interfata.Merci mult

Link spre comentariu

Salut,Interfata e1 din punct de vedere Alcatel poate fi blocata soft chiar daca tu cu LED-ul vezi tensiune pe TX.Deci fa cum am recomandat mai sus.Succes

Link spre comentariu

Salut,Ai rezolvat? E posibil ca circuitul sa fie transportat la tine printr-un FMUX(fiber multiplexer) si scos electric la regleta. Daca e asa in FMUX portul E1 are pinii astfe: 1-2 RX, 4-5 TX deci ti-ar trebui cablu E1 cross pentru legatura Cisco - FMUX.Succes

Link spre comentariu

Salut,Scuze pentru intarzierea raspunsului:Am rezolvat-o, interfata E1 de la PSTN Alcatel era blocata de catre operatorul celor de acolo.Merci mult pentru ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări