H Robert Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Ce parere aveti despre ele? Are cineva asa ceva? Vreau sa imi cumpar unul dar raceste bine sau face atat cat costa? Link spre comentariu
godFather89 Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Si eu as lua unul in camin ca e teroare (acum sunt 32-33 gr C). Dar nu stiu pe unde scot furtunul... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Nu ai gasit nimic (date,performante)despre el? Poate ca la o camera sa faca fata.Chiar si un banal ventilator reuseste sa racoreasca aerul,daramite aparatul prezentat.I-mi dau si eu cu parerea. Link spre comentariu
H Robert Postat Iunie 20, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2013 Vreau sa stiu cum se efectueaza racirea aerului, prin pulverizarea apei sau sistem de tip aer conditionat la asta ma refer. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Pai dupa cum arata cred ca are un grup motor-compresor mic,care raceste aerul pus in miscare de un ventilator,aer care trece peste condensatorul aparatului.Nu am vazut in realitate un astfel de aparat ca sa pot spune cu certitudine cum face racirea,dar dupa cum arata cred ca este un mini sistem de aer conditionat,destinat spatiilor mici. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Aceste aparata au in ele o instalatie frigorifica, dar tocmai faptul ca sunt compacte aduce un dezavantaj. El este o pompa de caldura, adica ia dintr-o parte caldura si o transfera in alta, in cazul concret 2 radiatoare. Radiatorul care e cald e racit cu aerul din camera ce apoi e scos afara, deficitul de aer ce se realizeaza in incapere fiind preluat din vecinatatea camerei, adica pe la usi, geamuri, practic un astfel de sistem scoate atat aer rece dar si cald(indirect) De aceea sunt preferabile unitatile despartite, unitatea interioara recirculand aerul din incapere. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Daca e racitor, doar pulverizeaza apa. Cum creste temperatura mult, cum face umezeala la greu si e si mai nesuportabila caldura Daca e aer conditionat portabil, atunci e cu compresor. Dar si asta e o porcarie, ca pt racirea radiatorului cald, soate aer afara pe tub. Si evident, aspira aerul rece din camera, urmand ca aerul cald de afara sa-l inlocuiasca (dupa cum s-a scris si anterior). Dupa mine, niciunul nu-si merita banii Link spre comentariu
draku Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 intr-o camera de 3x3x3 mc, un aparat de aer conditionat mobil face fata onorabil (nu face atmosfera polara, dar este suficient pentru a trece mai usor peste caldurile astea)dar zgomotul produs este foarte deranjant, nu te poti odihni Link spre comentariu
cheluakame Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Nu pulverizeaza niciun fel de apa. Foloseste principiul Peltier ori pur si simplu un radiator pe post de schimbator. Bagi in el apa rece+gheata (de obicei accepta si "acumulatori" de gheata) si prin transfer termic raceste aerul din camera. Cand temperatura apei din aparat creste, este nevoie sa inlocuiesti apa sau acumulatorii.Daca face fata? Depinde de suprafata, izolatie, numar surse de caldura, etc.Aerul conditionat portabil este de 2 tipuri.1. Cu un singur tub de evacuare, care intr-adevar este o porcarie.2. Cu doua turburi (unu evacuare, altul admisie) care sunt cat de cat bunicele. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Eu am avut un racitor si apa curgea pe o plasa si era evaporata...dar era un alt model pana la urma Link spre comentariu
H Robert Postat Iunie 22, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2013 Va multumesc pt raspunsuri, nu mai am de gand sa il cumpar mai bine un aer conditionat dar ala la iarna ca e mai ieftin. Link spre comentariu
cheluakame Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Eu am avut un racitor si apa curgea pe o plasa si era evaporata...dar era un alt model pana la urmaPosibil, nu va contrazic. Ceea ce este prezentat in imagine, si aparatele mai moderne folosesc schimbator.Va multumesc pt raspunsuri, nu mai am de gand sa il cumpar mai bine un aer conditionat dar ala la iarna ca e mai ieftin.Daca tot dai un ban, alege unul inverter, isi merita diferenta. Link spre comentariu
suirammarius Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Daca e racitor, doar pulverizeaza apa. Cum creste temperatura mult, cum face umezeala la greu si e si mai nesuportabila caldura Tipul asta de racire se numeste "racire evaporativa" si are un randament destul de mare daca este instalat bine si mai ales daca umiditatea relativa a aerului aspirat e sub 50%. Acest tip de aparat trebuie sa aspire NEAPARAT doar aer de afara! Altfel, e degeaba (ba face mai mult rau, asa cum ai zis si tu mai sus).Un astfel de aparat poate sa introduca in incapere aer cu pana la 15 grade mai rece decat cel de afara! Chiar se merita daca locuiesti intr-o zona unde umiditatea relativa e scazuta. Daca e aer conditionat portabil, atunci e cu compresor. Dar si asta e o porcarie, ca pt racirea radiatorului cald, soate aer afara pe tub. Si evident, aspira aerul rece din camera, urmand ca aerul cald de afara sa-l inlocuiasca (dupa cum s-a scris si anterior). (...) Aici e cu dus si intors; in primul rand, "tubul" TREBUIE sa fie scos in afara incintei climatizate! Altfel, nu faci altceva decat sa consumi energie degeaba. Treaba e ca daca aerul folosit pt condensare e extras din camera (incita climatizata) atunci se formeaza o "depresiune" si are ca efecte:- intra praf de afara - intra aer cald de afara - intra miros (placut sau neplacut, depinde ) din exterior Ce e de facut? Admisia de aer pt condensator sa fie facuta de afara, nu din incinta (cred ca e vorba de aparatele cu 2 tuburi despre se care pomenea pe aici... nu am vazut niciodata dar nu vad pt ce altceva ar folosi 2 tuburi ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum