Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaj pe doua parti

Vizitator c_marius

Postări Recomandate

Vizitator c_marius

Salut,Am o mica problema, nu reusesc sa fac cablajul sa corespunda PERFECT la gauri pe ambele parti.Ma puteti sfatui cum as putea rezolva aceasta problema?Cablajul il fac cu metoda foto.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul

2

• wolf

2

• nicu_stef

1

• junior

1

Top autori în acest subiect

Solutie simpla : Acoperi cu ceva una din fetele cablajului (cu smoala dizolvata in diluant) si realizezi prin metoda foto cablajul pe fata ramasa (inclusiv gaurirea).Apoi acoperi cu aceiasi solutie de smoala dizolvata fata cablajului deja corodata.Cureti cu diluant fata cablajului necorodata si pozitionezi folia transparenta ghidandu-te dupa gaurile deja efectuate, astfel incat sa ai o suprapunere perfecta .

Link spre comentariu

salut!eu mi-am suprapus perfect transparentele pt cele doua fete, dupa care le-am lipit cu scotch pe doua laturi astfel incat am obtinut un "plic" mai mare cu 2-3cm decat cablajul, in care am introdus fotorezistul dublu placat.plicul l-am "ciupit" pe doua laturi astfel incat sa pot fixa marginea fotorezistului de plic tot cu putin scotch, astfel incat sa nu se deplaseze atunci cand fac expunerea succesiv pe o fata si pe cealalta.la mine a mers

Link spre comentariu

Salut ...incercati metoda lui " nicu_stef " veti avea mai multe rezultate bune decat va asteptati ... si mai trebuie sa aveti si obormasina prinsa pe un suport "aproape" perfect perpendiculara pe planul cablajului... si niste spirale de buna calitate ( HSS ..HIGH SPEED STEEL )si turatie mare la bormasina (>10.000 Rpm) :supz:

....dupa toate acestea sa ne auzim cu bine ..si cu cablaje cat mai frumoase " estetic " :weedman:

Link spre comentariu

Cea mai buna soutie este cea data de "nicu_stef". Si eu asa fac circuitele dublu placate si ies SUPER. Lucrez cu trasee de 0,3 mm fara probleme. Singurul lucru necesar este ATENTIA. Chiar daca nu vei reusi din prima, la a doua placa vei fi MESTER.Succes.

Link spre comentariu

http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pwbm4.htm

De aici m-am inspirat si eu. Metoda e SUPER. Trebe lucrat cu atentie si rezultatul este garantat.

Cit priveste cutiuta ta, Felicitari !. Dar ai grije sa nu fie distanta dintre lampa UV si cablaj prea mica. Ar putea sa-ti creeze probleme.

Eu am facut "chestia" asta: http://www.electronics-lab.com/articles/uv_box_fluo/index.html . Tot aici gasesti si o varianta, ca cea facuta de tine.

Varianta facuta de mine chiar ca se incadreza in 100 Euro.

Link spre comentariu

Intrebare: la ce tensiune alimentezi lampa? Daca o pui la 220 nu se arde instantaneu filamentul? N-am lucrat cu asa ceva pana acum. Si pe langa asta, din cate stiam...o astfel de lampa nu genereaza si ozon? Am vazut chestia asta intr-un proiect pe forum (ala cu mentinerea proaspata a alimentelor, al domnului Pasare Dan)

Link spre comentariu
Vizitator c_marius

alex mm:45 secBlind:Nu se arde pentru ca filamentul la mine nu mai exista...l`am dat jos si am facut scurt intre cele doua lamele de la care pleca filamentul. :snakeman:

Link spre comentariu

Man ...nu prea este posibil ce spui tu acolo " 45 sec " ???...pt ca la un bec cu arzator ( identic ca constructie ca al tau dar fara filament ) de 250W timpul de expunere este de aproximativ 5 minute ...!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări