Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

5v din usb -> 7.5v

Vizitator costing

Postări Recomandate

Vizitator costing

Salut,Stiti cumva cum as putea face un circuit care sa-mi ridice cei 5v din usb la 7.5v ?Multumesc si scuze daca intrebarea este triviala, dar o zi de cautat pe net nu m-a lamurit deloc :).costin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Puteam sa jur ca am raspuns deja la mesajul asta. Deci: ai nevoie de un convertor DC/DC de tipul celor enumerate de Cirip. Ai toate sansele sa le gasesti pe la Maxim (http://www.maxim-ic.com). DAR mai da niste detalii despre aplicatia ta. Ce vrei sa faci? Ca idee, sa nu te astepti ca USB-ul sa-ti furnizeze intreaga putere (500mA la 5V) imediat ce bagi cablul. E mult mai complicat. Un device USB trebuie mai intai enumerat, dupa aia spune clar cat curent are nevoie (in unitati de 100mA) si abia dupa aia i se da. Tu poti sa obtii un maxim de 100mA fara enumerare, dar nici asa nu stiu daca e suficient sa bagi cablul si atat, s-ar putea ca USB-ul sa deconecteze automat portul si atunci ciuciu putere. Chiar daca faci toata tarasenia cu enumerarea (care nu e simpla si cere in general un controller specializat) mai ai niste mici probleme. De exemplu: in modul suspend (care e obligatoriu sa fie suportat de un device USB) circuitul poate sa consume MAXIM 500uA. Cu totul. Asa ca iti trebuie un regulator al naibii de pun, si nu numai. Pentru mai multe detalii incearca de exemplu sa te plimbi pe la http://www.beyondlogic.org.

Link spre comentariu
Vizitator costing

pai vroiam sa incarc telefonul din usb. a mers ok pentru un model mai nou de nokia, al meu insa a zis "not charging" si din ce am gasit pana acum am inteles ca trebuie tensiune mai mare pentru el. deci curentul pare suficient, numai de-as creste tensiunea :) daca reusesc sa-l fac atunci poate ii mai pun si niste logica ca sa se incarce mai repede. si sa apara frumos in loguri ca s-a conectat un device nou :Do sa caut maine dupa ce mi-ati zis, multumesc mult pentru informatii.zgaltaire usoara,.costin

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator dj_cristi

pentru curiozitatea ta, un nokia6600 cand se incarca, folosind un incarcator nokia ACP-12E pe care scrie DC: 5.7V,0.8A , trage la inceput pentru vreo 5min... 0.82A si tensiunea incarcatorului scade la 4.9V... apoi trage in pulsuri , oricum curentul maxim e 0.82A.Orice smps ai incerca tu sa folosesti pe usb n-ai cum sa obtii la 5V 800mA.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări