Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proc Amd athlon(barton) 2800+mhz nu scade sub 60 grade .

descartees20

Postări Recomandate

Am un calculator no name provenit din franta,proc amd athlon 2800+ mhz,pe socket A,1 gb ddr1,hdd 200 gb, video nvidia 256 mb -64bit .placa de baza via vt8235,singura si marea lui problema este temp la procesor care nu scade sub 60 de grade... Nu ar fi deranjant daca nu s-ar RESTARTA. Am citit cateva subiecte deschise legate de asa ceva...dar nu ma ajutat cu nimic. Am folosit pasta siliconica pe baza de argint. Temp in aida64EX : 60 g in idle 63-67 pe net 75-78 folosit la greu, video HD ,fifa 2008,antivirus M.S.EAm folosit si alte programe pt temp dar toate arata atat sau mai mult. Daca am capacu dat jos temp mai scade cam 1-3.temp placa de baza 46-60,hdd 42-45 g Astept solutii. Ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• descartees20

8

• DonNCSS

4

• Spitfire

1

• nordix

1

Top autori în acest subiect

Ai alt procesor tot soket a sa il montezi in locul acestuia ??? Nu de alta dar poate fi de la procesor daca nu atunci ai probleme cu placa de baza mai ales daca nu este o placa de marca !

Link spre comentariu

Nu ar trebui sa-ti faci oarece griji,socketul 462(A) lucreaza la peste 50*C,fara lapuire.Daca pastila ar fi lapuita,in idle ai avea in jur de 40*C.Totusi,poti incerca sa schimbi pasta actuala cu una mai de calitate,gen artic MX-2 sau MX-4.

Link spre comentariu

Ai alt procesor tot soket a sa il montezi in locul acestuia ??? Nu de alta dar poate fi de la procesor daca nu atunci ai probleme cu placa de baza mai ales daca nu este o placa de marca !

Da,la asta nu m-am gandit. Ms
Link spre comentariu

Nu ar trebui sa-ti faci oarece griji,socketul 462(A) lucreaza la peste 50*C,fara lapuire.Daca pastila ar fi lapuita,in idle ai avea in jur de 40*C.Totusi,poti incerca sa schimbi pasta actuala cu una mai de calitate,gen artic MX-2 sau MX-4.

ok.Asta nu stiam. dar sa inteleg ceva cand te referi la pastila..te referi la? Iar pastila lapuita ..traduce-mi te rog Este dif mare dintre pasta folosita de mine si cea indicata de tine?
Link spre comentariu

Observ ca seara nu se mai restarteaza daca nu il stresez.Daca aplic pasta artic cooling 4-5 o sa se cunoasca ??? Nu ar fi nevoie decat de 4-5 g sa mai scada si ar fi ok cred.

Link spre comentariu

Daca poti face rost de MX-4,se merita,artic silver 5 nu se merita(are o compozitie proasta).Cand o aplici sa o intinzi uniform pe toata capsula si sa fie cat mai subtire(nu trebuie sa faci acolo sudura cu pasta);nu pune graunte pe centru,iar dupa sa o presezi cu talpa coolerului ca mai rau or sa-ti creasca temperaturile pe tipul asta de procesor daca faci asa.Prin pastila lapuita ma refer la capsula de pe procesor sa fie slefuita;in general asta se preteaza numai la overclock masiv dar mai castigi vreo 5-6 grade in minus.P.S: O astfel de pasta se merita deoarece are un transfer terminc foarte bun.P.P.S: Ca am uitat sa intreb,dar cu praful cum stai? - Ai mai curatat pc-ul din cand in cand?

Link spre comentariu

Daca poti face rost de MX-4,se merita,artic silver 5 nu se merita(are o compozitie proasta).Cand o aplici sa o intinzi uniform pe toata capsula si sa fie cat mai subtire(nu trebuie sa faci acolo sudura cu pasta);nu pune graunte pe centru,iar dupa sa o presezi cu talpa coolerului ca mai rau or sa-ti creasca temperaturile pe tipul asta de procesor daca faci asa.Prin pastila lapuita ma refer la capsula de pe procesor sa fie slefuita;in general asta se preteaza numai la overclock masiv dar mai castigi vreo 5-6 grade in minus.P.S: O astfel de pasta se merita deoarece are un transfer terminc foarte bun.P.P.S: Ca am uitat sa intreb,dar cu praful cum stai? - Ai mai curatat pc-ul din cand in cand?

hmm.. am inteles MS mult Deci sa fac OC sau sa schimb pasta. Mai are ceva praf..dar nu pe langa procesor sau pe cooler am obs ca mai sunt condesatori cu ceva praf pe ei.. Daca fac OC dc scade temp...daca mai bag rami in ea e acelasi lucru cu OC
Link spre comentariu

Daca fac OC dc scade temp...daca mai bag rami in ea e acelasi lucru cu OC

Nu,nu....ai inteles gresit,prin OC iti cresc temperaturile,deci nu recomand sa faci asta daca nu stii(chiar daca un procesor ca al tau este "un bun cobai' pentru asa ceva).Nu o lua in nume de rau,dar chiar nu iti recomand sa faci OC(asta daca nu ai intentii de a schimba configuratia).P.S:A baga rami nu este acelasi lucru cu OC-ul;prin a baga rami intelegem ca maresti capacitatea memoriilor ram prin adaugare de alte stick-uri de ram si prin OC intelegem marirea frecventei de functionare a unei componente,deci sunt 2 lucruri total diferite.
Link spre comentariu

Daca fac OC dc scade temp...daca mai bag rami in ea e acelasi lucru cu OC

Nu,nu....ai inteles gresit,prin OC iti cresc temperaturile,deci nu recomand sa faci asta daca nu stii(chiar daca un procesor ca al tau este "un bun cobai' pentru asa ceva).Nu o lua in nume de rau,dar chiar nu iti recomand sa faci OC(asta daca nu ai intentii de a schimba configuratia).P.S:A baga rami nu este acelasi lucru cu OC-ul;prin a baga rami intelegem ca maresti capacitatea memoriilor ram prin adaugare de alte stick-uri de ram si prin OC intelegem marirea frecventei de functionare a unei componente,deci sunt 2 lucruri total diferite.
Ok . Atunci ramane pasta de schimbat . MS
Link spre comentariu

Atentie cand schimbi pasta sa nu ramana ceva urme de pasta pe componentele de langa pastila procesorului .Foloseste un betisor cu vata inmuiat in benzina pentru a curata cat mai bine procesorul de urmele de vaselina siliconica .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări