gabitzu2006 Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 mersi de sfat. uite niste chestii la care numa gandisem. nu m-as baga in microcontrolere ca nu ma pricep (am mai lucrat cu uc, dar nu sa compun eu programul. doar am incarcat softul in uc si l-am folosit asa). mai caut... Link spre comentariu
vera Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Cea mai simpla schema: Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Cea mai simpla schema: Multumesc! faina ideea, insa imi trebuie ceva relee serioase, adica ceva de genul 400V si spre 10A. plus butoanele (cred ca merg unele de sonerie). preferam varianta cu SSR-uri (gata facute sau confectionate). oricum, e de luat un calcul. sa vad cand am timp sa ma interesez cam cat m-ar costa cu relee si cat cu SSR-uri. Link spre comentariu
vera Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Utilizezi contactoare si butoane consacrate, nu improvizatii. Trebuie asigurate masurile de electrosecuritate si siguranta in functionare. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 de acord, insa acestea costa! asta e principalul motiv pentru care am ales varianta cu semiconductoare. eu cred ca ies mai ieftin cu triace decat cu contactoare. parerea mea. daca ma contrazice cineva, chiar il rog sa vina cu argumente. desigur, in ambele cazuri respectand normele de electrosecuritate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum