Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema retea electrica...

ddd3d

Postări Recomandate

Salutare again ! :dans: Am si eu o problema la reteaua electrica din casa Cred ca nu ma e buna impamantarea :nebun: (sau nu e deloc) pentru ca mi-am schimbat prize de din camera (unde app in perete nu am vazut decat 2 fire N si L) cu una dubla okde la perete pana la PC si toate cele am un prelungitor de aproximativ 5m doar ca nu e desta cu stechere romanesti e cu stecher englezesc (dela cu 3 "craci") pana aici totul este bine problema este ca ma corentez zdravan daca ating partea metalica a carcasei PC-ului sau spre exemplu suruburile de la cablu vga/dvi al monitorului... :sparge: cum as putea rezolva problema asta?eu m-am gandit sa trag un fir din priza de la prelungitor sa-l scot afara si sa bat un fier in pamant.Ce spune-ti ar merge?Astept pareriMultumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

2

• The Stressmaker

1

• gauss

1

• ddd3d

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu este cea mai recomandata solutie dar este cea mai rapida. Puteti sa legati acel fir de carcasa unitatii calculatorului (surub capac), asa aveti siguranta ca legati carcasa la acea impamantare ("fierul" acela ar fi de preferat sa aiba o dimensiune mai mare, teava de "galvan" pentru apa).Daca masurati cu aparatul de masura si aveti continuitate de la carcasa la cel de a-l treilea fir al prelungitorului atunci puteti lega impamantarea la acela. Sau mai bine schimbati priza cu una Shucko la care legati impamantarea (firul acela) la lamelele de impamantarea a prizei. Aceestea sunt cateva variante pe care le puteti realiza dv. Totusi, recomand realizarea unei impamantari corecte.

Link spre comentariu

Sursa este buna ... in ea este un filtru de deparazitare la intrare , cu 2 condensatori , legati la faza si nul , celelalte 2 terminale , punct comun legat la masa ( carcasa ) . Mai departe e limpede ce se intampla fara impamantare , cel putin asa cred ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări