Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

afisaj led 7 segmente

Postări Recomandate

Salut,Caut un sistem de afisaj pe 7 segmente/ 2 digiti, inaltimea segmentului cca 5-6 cm, deci digitul sa aiba h=10-12 cm.Este vorba de sistemul de afisare a locurilor libere intr-o parcare, cel vechi nu mai este asa vizibil, carcasa de plastic s-a matuit din cauza soarelui.Sistemul este mai complex (cuprinde senzor electromagnetic, numarator, etc.....), m-am gandit la varianta cea mai simpla, sa fie inlocuit doar afisajul. Afisajul are un conector cu 10 contacte, are 2 digiti pe 7 segmente, fara punct( nu se asprinde), de fapt trebuie sa afiseze numerele 0....99.Nu stiu unde sa gasesc in Bucuresti, vreau mai intai sa vad cum arata si dupa aceea sa comand/cumpar. Mentionez ca trebuie sa primesc factura,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• altuser

3

• cornel

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca o varianta si mai simpla si mai ieftina ar fi sa dai jos afisajul (LEDul) in sine sau capacul lui de protectie (daca exista si daca se scoate) si sa te duci cu el la un service care face polishari.

Link spre comentariu

Pai sa schimbe sefii afisajele daca sunt experti.Cauta datasheet-ul afisajului (afisajelor) si vezi exact cum sunt dispusi pinii si daca sunt CC (Catod Comun) sau CA.Gasesti astfel de afisoare la marii distribuitori de piese : TME, Farnell, SOS etc

Link spre comentariu

polishul pe plastic nu se face chiar ca la tabla, daca ai turatie mare la masina de polish iti poti lua adio de la plastic.afisajul ala nu are un cod? sau nu poti pune o poza sa vedem despre ce carcasa vorbesti? anod sau catod comun? cauta LD-D230UPG-C

Link spre comentariu

N-am avut acces direct la afisaj dar am intrebat; este incorporat intr-o cutie care mai contine si numaratorul controlat de senzor, posibil si altele. Cel care a desfacut carcasa spune ca nu e a vazut nici o eticheta. A fost montat in urma cu cca 10-12 ani. Ce mi-a spus e ca sunt 10 fire care merg la afisaj.Afisajul e foarte greu de citit din cauza ca o mare parte din zi soarele bate direct in el. De schimbat pozitia- nu se pune problema.

Link spre comentariu

polishul pe plastic nu se face chiar ca la tabla, daca ai turatie mare la masina de polish iti poti lua adio de la plastic.

Eu l-am trimis la profesionisti nu sa faca el. Am vazut faruri si niste tevi de plastic care au iesti perfect.
Link spre comentariu

Display-ul cu 7 segmente de obicei e format dintr-un PCB cu led-uri peste care e aplicata o masca din plastic. Eu as incerca sa fac un alt cablaj (sau doar sa schimb led-urile pe vechiul cablaj). Intre timp tehnologia a evoluat si sunt led-uri mult mai luminoase. Fiind un display mare e mai usor, nu trebuie sa faci "microelectronica".In plus, as incerca sa fac un sistem care sa schimbe intensitatea functie de lumina ambientala. Respectiv, cand e soare sa le "forteze" putin iar noaptea sa aiba o intensitate suficienta cat sa fie bine vizibile. Bineinteles, trebuie tinut cont si de racire...

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

As avea o intrebare simpla pentru cine se pricepe. Am 2 afisaje cu 7 segmente la care am lipit 2 fire,  + si - la pini fara nici o electronica, pentru ca afisajul nu trebuie sa se schimbe. Trebuie sa arate acelasi lucru in mod permanent. Cele 2 fire le-am legat la 3V cc (la 2 baterii AA). Functioneaza exact cum am vrut. Intrebarea este daca trebuie sa pun si o rezistenta inseriata cu alimentarea ca sa prelungesc durata de viata a afisajului? Sau la 3V nu conteaza? Afisajul este acesta:

E1.jpg

E2.jpg

Link spre comentariu

Ledurile se alimenteaza doar in curent constant, asa cum ai facut tu nu va avea viata lunga.  E musai o rezistenta de limitare acolo ( cazul cel mai simplu ). Valoarea o calculezi tu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări