Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce acumulator s-ar preta la un far mai puternic

ctepeo

Postări Recomandate

Vreau să-mi pun la bicicletă un far cu bec mai puternic - să bată măcar la 20 m. Eventual un far de motocicletă. Ce acumulator s-ar preta la un asftfel de far? :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

4

• GEO 53 BN

2

• salsa

2

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

La Bistrita se produc atit baterii auto cit si moto,atit cu intretinere cit si fara intretinere.Bateriile moto sint de 12V si cu capacitati incepind de la 3Ah si mergind pina la 18Ah.Consulta site-il firmei,ai de unde alege.Bafta.

Link spre comentariu

Incearca la un magazin de piese auto,sigur o sa gasesti si acumulatori moto.Avantajul cumpararii unui acumulator din magazin este garantia data de producator,pe cind de pe "ebay" nu cred ca primesti garantie.Pina la urma fiecare este liber sa aleaga de unde sa cumpere.salsa,colegul ctepeo cred ca vrea sa renunte la alternatorul(dinamul) bicicletei,de vreme ce vrea sa foloseasca un acumulator.In ce priveste incarcarea unui acumulator de la dinamul bicicletei,slabe sperante,curentul debitat de dinam fiind destul de mic.Ca sa incarci acumulatorul,trebuie sa pedalezi nu gluma.Stie oricine ca atunci cind dinamul este cuplat la roata,pedalarea este destul de obositoare.Solutia cu acumulator este buna in sensul ca atunci cind ajungi acasa pui acumulatorul la incarcat si ai scapat de o problema.

Link spre comentariu

Că un far cu L.E.D.-uri care să "bată" la măcar 25 de metri e cel puţin 2 bulioane :nebunrau:

Ma refeream la un far home-made, desigur. Intreaba-l pe colegul @tyc cum se face si cat costa un far moto cu led ;) Probabil ati vazut celebra poza cu un far realizat de el...Acuma normal ca nu-ti pui acumulator ca sa pedalezi la greu. Eu ziceam "cat de cat" gandindu-ma la situatii extreme, sa nu ramai chiar pe intuneric. Desi la 4Ah si far cu led probabil ca nu se pune problema. Pentru economie maxima eu as face un sistem care sa-mi regleze intensitatea luminoasa in functie de viteza, un soi de "faza lunga automata". Din pacate n-am cum sa experimentez, bicicleta nu mai am iar la masina n-am voie "sa umblu".
Link spre comentariu

Uneori pedalez şi 1-2 ore pe noapte cu bicicleta :) Nu aş ţine farul aprins tot timpul - doar pe acolo pe unde e mai slab luminat sau nu funcţionează iluminatul stradal.

Link spre comentariu

Sunt lanterne si lanterne;cu un led de 10W,de exemplu XM-L de la Cree,sigur vezi peste 20m.Stiu ca asa ceva a construit colegul @tyc,pentru o motocicleta.Cred ca se poate gasi subiectul la ''Leduri''.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări