Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variator de turatie motor cc

Vizitator Ciocan valeriu

Postări Recomandate

Vizitator Ciocan valeriu

Buna , m-a numesc Stefan . Vreau sa spun de la inceput ca am cunostinte minime in acest subiect dar sper ca ajutat de voi o sa rezolv urmatoarea problema : cum reglez turatia la un motor de curent continuu alimentat de 4 baterii de 12 v 60 amperi , sistemul e de la un electrostivuitor caruia i s-a ars " creierul " si nu merita tot utilajul cat costa sa cumpar alta piesa noua , asa ca as putea face au un variator/ potentiometru sau cum i-ar fii numele sa reziste la puterea aceea ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• gauss

2

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

Vizitator smilex

as putea face...?

Probabil nu. Dar te poti adresa unui electronist. Poti intradevar sa recuperezi partea de forta. Comanda motorului trebuie facuta obligatoriu in punte (cu MOS), comutatie si un mic softstart. Estimez ca se poate cu 400-500lei, dar manopera discutabila, e ceva de lucru, probabil multe (sau toate) comenzi trec prin acel "creier", nu doar tractiunea.
Link spre comentariu
Vizitator Ciocan valeriu

Mersi de sfaturi , eu ma gandeam la ceva mai simplu , o piesa sau un mic ansamblu de .. lucruri care sa functioneze , hai s luam mai simplu : avem 4 baterii......motor , acolo unde e " ... " sa punem ceva sa controlam turatia , ce anume pot pune sau poate .. sa fac eu ( un prieten electrician ) , la ce valori rezista cele mai puternice potentiometre de pe piata ?

Link spre comentariu

Nu merge ... e vorba de zeci de amperi ... eu raman la ideea anterioara ... puteti cauza ceva accidente ... electromotorul are o frana electromagnetica ( sau e franat electronic ... ) , ceva protectii ... asta pe scurt ... solutii simple nu exista . Le faceau fabricantii . Totusi ISCIR va spune ceva ? ( fara sa fiu ironic ... ) .

Link spre comentariu
Vizitator Ciocan valeriu

Bun , deci ceva simplu nu exista , acum sa vedem ce solutii am . Ce anume e ISCIR , ce anume e controlerul pwm , si nu in ultimul rand cum controlez acel motor

Link spre comentariu
Vizitator Ciocan valeriu

Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat !? ce treaba are statul cu ce am io in curte ?:)).Bun bun , chiestia aia cu controlerul pwm suna bine .. cum o fac ? adica se paote face de catre un eelctrician ? ..sau trebuie sa o comand de pe la vreo firma fantoma ?

Link spre comentariu

Se poate face de catre un electronist. Componentele trebuie bine dimensionate, ca altfel se lasa cu scantei/incendiiSi la puterea asta, nu e deloc simplu!

Link spre comentariu
Vizitator Ciocan valeriu

Si eu care vroiam sa conectez 2 sisteme independente de baterii si 2 motoare pe acelasi controler...Bun deci solutia e cu un controler pwm care poate fii facut de un electronist , cam la ce dimensiuni si ce investitie sa ma astept ?

Link spre comentariu
Vizitator Ciocan valeriu

Din nou , daca v-a referiti la " Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat ".....ce treaba are statul cu ce am io in curte ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări