Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

haideti sa nu ne mai inecam ca rromanes-ul la mal si sa incercam sa nu mai promovam deloc astfel de cirpaceli pe genunchi , tipice pentru lumea a 3 a ...! daca nu gasiti dvs deloc o siguranta smd de 3 amperi , atunci montati un soclu de siguranta 5x20 plus una bucata siguranta rapida de 3,5 amperi si tot e mai bine decit o lita oarecare ...!

:nas:

Ceea ce demonstreaza ca nu ai vazut niciodata un monitor LCD pe dinauntru. Cand vei avea ocazia, sau macar o demonstratie pe Jdiutub, o sa pricepi ca nu ai cum sa pui un soclu acolo. Am reparat oarece aparate in scurta mea existenta pe acest Pamant si inca nu am vazut siguranta de 3,5A, nici rapida si nici temporizata. Inainte sa sari cu comentariile sterile, mai citeste odata si o sa pricepi ca nu am negat existenta acestor sigurante. Doar am zis ca, chiar daca ar exista, nu sunt uzuale. Probabil ai dorit sa faci referire la 3,15A...

Restul comentarilor tale sunt sterile, inutile si mai ales in plus. M-as declara multumit daca macar o data la zece postari ai trata cu seriozitate si respect subiectul si ai aduce o contributie stiintifica inteligenta.

Tovarase.

@vergil : nu e obligatoriu sa ai schema corespunzatoare aparatului pentru a-l putea repara. Daca intelegi principiul de functionare, este suficient de cele mai multe ori. Esential este sa gandesti inainte de a face ceva. Daca faci doar dupa cum scrie intr-un manual, sansele de reusita sunt limitate. Ti-am dat o schema care are in componenta un invertor cu C5707. In linii mari, toate arata cam la fel.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

8

• pinky

4

• misuraelectronic

3

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu va mai certati , ca siguranta era buna , si nu a fost nevoie sa o inlocuiesc . Si da , este de 3A . Siguranta arata ca o punte din aceea romaneasca de 1A/50V , sau ce tensiune se mai fabrica atunci.

Siguranta este format miniatura exact ca cea din poza:

post-29979-139829645211_thumb.jpg

Link spre comentariu

pentru ca nu ma doare gura si nu-mi cade rangul , eu pot sa recunosc ca , din viteza , am mincat cifra 1 din context , iar in loc de 3,15 amperi --- cum este absolut corect de altfel --- am scris o mica gogomanie , anume 3,5 amperi ...! dvs ramineti insa un cirpaci banal --- asta ca sa fiu elegant si sa nu zic de doi bani --- in secunda in care recomandati cu nonsalanta montarea UNEI LITE ...SAU CEVA DE GENUL ALA , in loc de o siguranta calibrata si standardizata . si ca sa mai retezam un pic din fudulia matale inutila , aflati ca romanul este extrem de inventiv , atunci cind urmareste un scop anume...! DACA VREI NEAPARAT , POTI...! chiar daca este profund inestetic , se poate monta in orice lcd un soclu pe fir de siguranta 5x20 . iar daca grosimea aparatului este foarte mica , atunci se poate face si culmea uriteniei , anume lipirea a doua terminale direct la capetele sigurantei de sticla 5x20 plus imbracarea corpului de sticla cu varnis termocontractibil sau izolierband ...! desigur , uriteniile de mai sus se fac numai atunci cind aparatul trebuie livrat rapid clientului si nu se poate gasi nicaieri vreo siguranta smd de 3amperi , sau pastila , ma rog .

Link spre comentariu

SMD-ul e SMD (surface mounting device), miniatura este miniatura ca sa ma exprim asa :da .Sigurante SMD de acest amperaj gasim numai pe placile T-CON sau placile de baza.Acolo, pe placa de alimentare, sigur are acea siguranta miniatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări