Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare radiator laptop

cearda

Postări Recomandate

Un laptop curat este facut sa mearga continuu la solicitare maxima, inclusiv in climat tropical. Curatenia face minuni. Am capatat mai demult un laprop micut cu P4. Mergea 5 minute si trecea la odihna. L-am pus pe un suport cu doua ventilatoare USB si mergea 30 minute. L-am curatat bine si merge continuu iarna-vara fara artificii.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lavynyu

3

• George(sb)

2

• cearda

2

• puriu

2

Top autori în acest subiect

Vizitator lucianrus18

Salut! Și eu dețin un laptop (ASUS K53SM intel i5 8gb ram 1TB hdd) care se cam încălzește. Laptopul îl am de un an de zile, deci este încă în garanție. Însă m-am hotărât să îi modific puțin sistemul de răcire. Am prin preajmă o plăcuță peltier de 75W cu un radiator atașat de ea (care răcește partea caldă), iar partea rece vreau să o atașez de radiatorul laptopului. Astfel se vor raci și conductele deci procesorul si placa video. Voi lipi cu adeziv termoconductor pe radiator sau pe conductele de cupru o plăcuță de cupru (4x4 cm2) care va fi expusă în spatele laptopului printr-un decupaj tot de aprox 4x4 cm2. Sistemul va fi detașabil; Intre plăcuța de cupru (lipită de radiator) și plăcuța peltier voi pune un pad termoconductor pentru transfer termic și detașare rapidă (pentru a menține portabilitatea laptopului). Credeți că va avea vreun efect având în vedere faptul că partea rece a unui element peltier poate ajunge la -10 grade C? Credeți că voi avea probleme cu condensul? Știți pe cineva din Cluj care m-ar putea ajuta contracost?*Folosesc deja un cooler pad care imi introduce in laptop tot praful. Prin solutia asta laptopul nu se va mai umple de praf iar cânt il folosesc acasa pot să il solicit la maxim fara sa se supraincalzeasca. Restul e hobby.

Link spre comentariu

Te mananca si vrei sa te scarpini ????? :ras: :ras: Automat daca l-ai desfacut PA, PA GARANTIE.Stai linistit in banca ta, lasa-l asa cum l-a nascut maica-sa.Cel mai bine ii cumperi un pad-cooler cu alimentare din USB si ai rezolvat problema + ca nu-ti "afecteaza" garantia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări