Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

atlantic lf254

euvasile

Postări Recomandate

Am fost chemat la o masina de splat atlantic lf254, propietarul spunea ca a auzit in ea pocnituri, artificii si frigea carcasa, am inceput sa rad cand am auzit de artificii, am verificat dar nu am gasit nimic defect, ceva insa ma pus pe ganduri si anume ca la acest model nu are nici un termostat de reglare a temperaturii apei, are un singur termostat de siguranta , in manualul de utilizare este prevazut dar in realitate nu are.Intrebarea e cum citeste valoarea temperaturii? Merge numai prin temporizare ca altfel nu are cum din moment ce nu este prevazuta cu reglarea temp.. Am setat un program care avea prevazut temp. de 40grade si apa s-a incalzit cam la 55grade, in momentul pocniturilor era setata pe un program cu 90 grade, ma gandesc ca temperatura apei a ajuns cu mult peste valoarea setata, a evacuat apa si la alimentare cu apa rece s-au produs lovituri de ciocan, altfel nu se explica acele pocnituri din moment ce nu am gasit nimic in neregula. Sfatul meu a fost sa foloseasca un program cu temp. apei de 60grade.Ati mai intalnit asemenea probleme?Masina are numai un programator mecanic iar motorul este cu rotorul in scurtcircuit, deci nici vorba de un defect electronic.

post-66077-139829644139_thumb.jpg

post-66077-139829644143_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• euvasile

3

• ipotexas

1

• laur_12

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La acest model,ca si la toata gama de masini de spalat Automatic romanesc reglarea temperaturii se face doar prin temporizarea data de programator. Termostatul de siguranta ar trebui ( la o functionare corecta) sa intrerupa incalzirea la depasirea pragului de 90-95 grade.Este normal sa sa incalzeasca si carcasa daca se foloseste programul de 2 ore si 90 de gradeCa sa se produca acele lovituri de ciocan de care vorbesti cred ca ar trebui ca apa sa depaseasca cu mult temperatura de fierbere astfel incat sa incalzeasca foarte tare tabla cuvei dar cred ca acest lucru e imposibil.Mai posibil este ca acele zgomote si pocnituri de artificii sa fie de la filtrul antiparazitar,lucru frecvent intalnit la Indesit,etc

Link spre comentariu

Printre altele atunci am verificat si filtru, nu prezinta urme de fum ci doar o mica fisura de vreo trei milimeri. Dupa zomotele facute trebuia ca filtru sa fie explodat. O sa vad ce se intampla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări