Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit pentru delay, ecou, surround

Ionut Remus

Postări Recomandate

Am nevoie de de o schema , eventual niste idei sau pur si simplu numele unor CI-uri care sa le introduce in lantul audio (Ex: semnal din placa de sunet de la PC in montajul care-l vreau si pe urma in amplificator) care sa-mi faca efectul de delay, ecou sau sa-mi emuleze cumva sunetul 3D. Sincer nu stiu nici eu ce vreau vreau doar un effect care iesa din tiparele obisnuite si poate se gasesc astfel de montaje in aparatura Hi-END.Pana acum batranul pt2399 nu-mi place deloc, nici nu cred ca e realizat pentru ceea ce vreau eu pentru ca are o banda de frecventa destul de redusa si sunetul care-l "lasa" nu-mi place din punct de vedere calitativ! Am tot cautat pe internet si nu am gasit nimic despre alte circuite sau montaje, scheme care sa faca acest lucru, si nu stiu unde sa mai caut!Poate cineva de-aici a facut, are sau stie ceva schema care sa faca macar pe jumatate ce vreau eu dar sa pastreze si calitatea sunetului!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Remus

2

• remus68

1

• baltazar181

1

Top autori în acest subiect

Vizitator all_electronic

pt2399 e mult mai complex decat crezi. e chiar fantastic. fara exagerare. ideea e ca semnalul intarziat este mascat de cel direct. limitarea frecventei este facuta cu ajutorul unui condensatori de 82n sau 100n, la care ai acces din exterior.de asemenea ai acces si imediat dupa convertorul ADC. pentru aplicatia ta este mai mult decat bun. dar nu schema in foaia de catalog

Link spre comentariu

Deci sa fiu mai concret eu mi-am facut un fel de workstation care pe partea de intrare am 2 DAC-uri (1 pentru intrare Optica si Coaxiala, si al 2 lea pentru intrare USB), mai am o intrare rezervata pentru un viitor proiect, care-l voi integra in aceeasi carcasa, cu un CC8520 ca Wireless audio receiver, si inca 2 intrari analogice pentru alte aplicatii care au semnalul deja convertitanalogic (TV, Placa sunet PC, Tuner...etc), toate sunt controlate de un atmega32 care la randul lui controleaza un EQ digital cu 2 x tda7317(10 canale) si ca processor de sunet TDA718. Semnalul de pe cele 4 iesiri ale lui 7318 duce direct in mai multe filter active pentru sisem 5.1 cu shiftere de faza controlate tot de acelasi atmega 32, un extra subwoofer (in cazul in care vreau inca un subwoofer pe viitor, poate pentru un chef, poate pentru ca asa imi vine mie), 2 iesiri pentru un amplificator normal foloindu-ma tot de filter active pentru a limita frecventa (LPF de 24khz) si deasemenea un mic amplificator pentru casti pentru eventualele necesitati. Amplificatorul este compus din 2 lm3886 (1 x subwoofer si 1 x central) si 4 lm1875 (2 x inalte si 2 medii). Tot ce mai am nevoie este sa fac sistemul wireless dar din pacate costa ceva CC8520 si CC8521 (de fapt mai mult programatorul costa decat cipurile iar CC8521 nu-l gasesc in la magazinele uzuale de la care cumpar eu component, si trebuie adus pe comanda ceea ce costa transportul) dar partea asta e ceva mai complicata...totusi am informatiile necesare pentru a fi pus in aplicare asa ca imi ramane partea de effect acoustic care tot de acelasi atmega as vrea sa ma folosesc pentru a stabili exact partea de effect care as vrea sa fie introdus mai mult pe un amplif de inalte, pe unul de medii si pe central.Tot m-am abatut de la subiect dar pentru cei care vad sa inteleaga exact ce vreau.... Tot sistemul imi functioneaza pe dac-ul USB si amplificatoarele 5.1 (initial atat vroiam dar am tot adaugat pana l-am complicat) si auditia nu pot zice ca e cea mai buna, dar e mai mult decat un system genius sau orice alt system din comert (ma refer la cele usual cumparate...nu la cele de 2500 Ron)Deci...PT2399...am vreo 4 bucati prin casa, am studiat datasheetul, am facut mai multe scheme cu ele, si nu mi-au placut pentru ca sunetul este putin degradat fata de cum este redat initial din tda 7318 (intre tda7318 si filter active vreau sa bag efectele pentru a le putea controla cu atmega individual). Pt control nu e o problema PT-ul, se gasesc n modalitati pentru al controla digital, si/sau din telecomanda. Dar pentru cei care au o schema la ceea ce vreau eu chiar si cu PT2399 ii multumesc daca imi da un link sau o posteaza, atat cat nu degradeaza semnalul de iesire(cel putin nu mult)!

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări