andrei florin Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 am o imprimanta mp210 canon. recent s-a defectat cartusul nu mai listeaza rosu, imprimanta era trecuta pe ciss, putin am folosito. banuiesc cartusul defect ca am incercat diverse metode si la fel. vreau sa achizitionez un alt cartus nou. ce sa aleg cl 38 care il avea imprimanta sau cl41, poate e cu volum marit ma gandesc. ms Link spre comentariu
salsa Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Daca n-o prea folosesti nu merits CISS-ul. Pune un cartus mare (CL41) pe care-l incarci cu seringa. Daca ai un cantar digital e foarte simplu, cartusul plin are aprox. 50 g. Indicat e s-o folosesti macar o data pe saptamana, da-i o pagina de test din meniu (service + butonul negru sau color). Daca nu iese ok da-i si curatare (service + service + butonul negru sau color). Din cand in cand, la incarcare, pune si 1 ml de lichid de curatare interna. Daca vrei totusi sa folosesti CISS in continuare pune un "Dispozitiv pentru control flux cerneala" Oricum, prima data incearca sa repui in functiune cartusul vechi. Baga cu seringa cativa ml de lichid de curatare sub presiune pe gaura pentru furtun. Daca se desfunda pe urma pune cerneala si mai baga un pic de presiune, ca sa-si revina mai repede culoarea. Daca renunti la CISS poti da jos capacul cartusului cu o surubelnita dreapta (ar trebui sa se desfaca relativ usor). Astfel vei putea spala buretii si va fi mai usor la incarcare, pui cerneala pana incepe sa "balteasca", lasi sa se scurga cerneala in plus si cand nu mai curge il pui in imprimanta. Spor! Link spre comentariu
andrei florin Postat Iunie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2013 imprimanta e folosita zilnic cate 20=30 pag. la rosu cred ca sa ars capul daca a ramas fara cerneala. asa cand incarc cisul si aerisesc curge cerneala rosie pe la cap , sterg cu servetelul si se vad cele 3 culori dar cand pun cartusul pe imprimanta nu iese cerneala rosie deloc. am sters contactele dar degeaba sa ma uit si la contactele de la imprimanta ce vin pe cartus poate e murdar un pin si nu face contact cine stie... e interesanta chestia cu dispozitivul acesta ce vine atasat la cis, mentine nivelul constant cred in cartus. Link spre comentariu
salsa Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Da, daca nu e infundat e clar ca e ars. Cartusele astea, se stie, sunt de unica folosinta, teoretic. Reincarcarea lor tine de noroc, mai repede sau mai tarziu oricum se duc.Daca te gandesti cumva sa schimbi imprimanta recomand una cu culori separate, preferabil Epson. Cartusele de Epson au oarecum incorporat si acel "damper". Se gasesc si cartuse reincarcabile, transparente, la care se poate adapta sistemul CISS pe care-l ai deja, ca sa nu cumperi unul dedicat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum