Vizitator Irinushk Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Buna,Trebuie sa fac un robot care sa recunoasca o anumita culoare data de mine in program si sa o urmareasca. Initial, trebuia sa foloseasca o camera, insa mi s-a parut mai greu din ce am cautat pe google, asa ca am decis sa schimb un pic, folosind o dioda. Ce placa ar trebui sa folosesc? Arduino Uno este ok? Ce ar fi mai bun pentru proiectul meu, tinand cont si de partea financiara?Va multumesc anticipat Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Ai cautat pe Internet roboteii "line follower"? Sigur gasesti unul si cu Arduino. Link spre comentariu
adrian98 Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 arduino uno e cel mai bun si cel mai simplu de folosit Link spre comentariu
Vizitator Irinushk Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Am inteles. Multumesc! Am cumparat Arduino Uno SMD.Legat de roboteii "line follower", am vazut multe clipuri cu ei si am citit despre ei, insa eu nu vreau sa urmareasca o linie, ci o culoare pe care eu o tin indreptata spre el. De exemplu, un mic panou de culoare rosie. Daca ii spun sa urmareasca acea culoare, el sa vina dupa mine, dupa acel mic panou tinut de mine in mana. Daca fac stanga, sa faca dupa mine, samd.Este complicat?.. Link spre comentariu
mastodontu Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 In primul rand ia-ti niste senzori optici care se folosesc de line-followeri.Incearca apoi sa vezi din diferite pozitii ale panoului cu serial monitor ce valori citeste pe senzori, insa sunt sceptic la culoarea rosie si mai ales la pozitia ei. Asta pentru ca senzorii functioneaza in modul emisie- citire reflexie, nu poti sa tii mereu mana in aceeasi pozitie cu care ti-ai calibrat senzorii.Abia apoi treci la if-uri.spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum