Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa pun un led de control

xragon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

4

• Tita

3

• zal

1

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pe acumulator scrie 12volti 500 mA dar am lasat becul si sa stins de odata , l-am masurat si inca se aprindea si m-am gandit ca e prea mic voltajul masurand acumulatorul la liber arata in loc de 12v -17.34v ledul e luat de la placi de wumetre de comert dar se poate sa pun un led de control la schema aceea ? imi trebuie sa alimentez o banda de 12v .

Link spre comentariu

Atunci cand ai dubii in privinta capabilitatilor unui led, il testezi la un curent cat mai mic si masori tensiunea de pe bornele lui, de exemplu ledul asta despre care nu stiai mai nimic, aveai la dispozitie sursa de tensiune continua de 12V, nu stii nici ce curent suporta si nici ce tensiune pica la bornele sale astfel incat n-ai nici o modalitate sigura de a calcula corect rezistenta, alternativa este de a dimensiona o rezistenta pentru un curent de scurt pe sursa de 12V cat mai mic, undeva pana in 10mA ( suficient de mica cat sa nu arda ledul, oricat ar fi el de slab ), si faci asta simplu impartind acea tensiune de 12V la cati mA alegi tu curentul de test, sa zicem 10mA ceea ce inseamna o rezistenta de 1k2. Alimentezi ledul prin rezistenta aia de la cei 12V, curentul va fi mic, dar suficient cat sa aprinda ledul chiar daca slab, masori tensiunea de pe bornele ledului si ai aflat deja la cati V lucreaza, alegi apoi un curent care ti se pare tie ca aprinde suficient de tare ledul si atata tot. E o metoda sigura de aflare a parametrilor, nu prezinta nici un risc pentru led.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări