xragon Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 vreau sa pun un led de control la un circuit foarte banal dar eu il alimentez la 12vC.C si un led care nu stiu la cati volti se alimenteaza , tot ce scrie pe el este TH 6 si trebuie sa il pun in schema asta foarte banala dar care nu ii dau de cap cu ledu' http://www.instructables.com/file/FMZXXB8G5W7R47J adica sa intre 12 sa treaca prin led si sa fie tot 12 Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Eu cred ca este de 30mA/3V Poti sa incerci cu un led alimentat la 12V sa vezi daca merge!....Trebuie o rezistenta de:12v-3v/0.03A=300ohm! Link spre comentariu
xragon Postat Iunie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2013 am una de 334 ohmi Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 am una de 334 ohmiEste buna!.... Link spre comentariu
xragon Postat Iunie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2013 merge perfect acum cu circuitul unde pun rezistenta asta Link spre comentariu
zal Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Ăla e un led de pe vremuri, obişnuit, cu 330 Ohmi la 12V o să-l arzi, pune 680...1kOhm. Ptr o viaţă lungă, nu chinui ledurile normale peste 10...15mA. Link spre comentariu
xragon Postat Iunie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2013 pe acumulator scrie 12volti 500 mA dar am lasat becul si sa stins de odata , l-am masurat si inca se aprindea si m-am gandit ca e prea mic voltajul masurand acumulatorul la liber arata in loc de 12v -17.34v ledul e luat de la placi de wumetre de comert dar se poate sa pun un led de control la schema aceea ? imi trebuie sa alimentez o banda de 12v . Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Incearca cu un incarcator de 12V numai sa folosesti un condensator pentru filtrare 1000uf/25V..sau un regulator de tensiune ! Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Atunci cand ai dubii in privinta capabilitatilor unui led, il testezi la un curent cat mai mic si masori tensiunea de pe bornele lui, de exemplu ledul asta despre care nu stiai mai nimic, aveai la dispozitie sursa de tensiune continua de 12V, nu stii nici ce curent suporta si nici ce tensiune pica la bornele sale astfel incat n-ai nici o modalitate sigura de a calcula corect rezistenta, alternativa este de a dimensiona o rezistenta pentru un curent de scurt pe sursa de 12V cat mai mic, undeva pana in 10mA ( suficient de mica cat sa nu arda ledul, oricat ar fi el de slab ), si faci asta simplu impartind acea tensiune de 12V la cati mA alegi tu curentul de test, sa zicem 10mA ceea ce inseamna o rezistenta de 1k2. Alimentezi ledul prin rezistenta aia de la cei 12V, curentul va fi mic, dar suficient cat sa aprinda ledul chiar daca slab, masori tensiunea de pe bornele ledului si ai aflat deja la cati V lucreaza, alegi apoi un curent care ti se pare tie ca aprinde suficient de tare ledul si atata tot. E o metoda sigura de aflare a parametrilor, nu prezinta nici un risc pentru led. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum