Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat frigider Arctic vechi

DarthVader

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Am un frigider arctic, model vechi, varianta mica (2 rafturi). El functioneaza bine, dar am o curiozitate. La termostat, in stanga butonului rotativ cu care se regleaza temperatura, este un comutator de tip "sus-jos" care are ca variante "inchis-deschis" (asa scrie langa el). Pentru ce e acela? Momentan e pus pe "inchis", asa a fost si nu am umblat la el, dar sunt curios ce face. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9gcc

2

• justMe

2

• DarthVader

2

• pop_ady44

2

Top autori în acest subiect

Atunci cand este pe pozitia deschis are o clapeta care se deschide si lasa ca temperatura rece din congelator sa se duca si in partea de jos a frigiderului, dar asta se poate folosii doar cand ai si tavita de sub congelator pusa si usa la congelator fiindca multe frigidere de vechime mai mare nu mai au asa ceva.cand ai scos tavita de sub congelator sau nu mai ai usa la el deja se duce toata temperatura rece din congelator si in partea de jos a lui.

Link spre comentariu

Deci pentru mine e inutil acel buton, ca nu are tava de sub congelator (s-a pierdut pe parcurs pe undeva :ras: ). Multumesc de informatii. (Usa la congelator o mai are).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

va salut.sper sa nu se supere colegul ca postez aici.am la tara un frigider Arctic cu , congelatorul separat care merge in continu.trebui sa stea cineva dupa iel sa il scoata si sa il bage in priza.daca il las numai in priza cam la 24 de ore ingheata bocna , se incinge motorul f tare si incepe sa curga apa din iel.daca il scot 5-6 minutesi il bag in priza merge normal dar trebui sa am grija ca la 30-40 min sa il scot si sa il las 20 min.

Link spre comentariu

daca ingheata normal - tot congelatorul - defectul ar fi de la termostat, dar e posibil sa fi scapat freon si nu mai ingheata in partea din spate acolo unde este conectata sonda la termostat si automat el nu mai isi face treaba corect

Link spre comentariu

va salut.sper sa nu se supere colegul ca postez aici.am la tara un frigider Arctic cu , congelatorul separat care merge in continu.trebui sa stea cineva dupa iel sa il scoata si sa il bage in priza.daca il las numai in priza cam la 24 de ore ingheata bocna , se incinge motorul f tare si incepe sa curga apa din iel.daca il scot 5-6 minutesi il bag in priza merge normal dar trebui sa am grija ca la 30-40 min sa il scot si sa il las 20 min.

dupa cum spunea col.egu mai sus 60 %termostat defect 40 %lipsa freon cea ce nu prea cred cheama un frighoternist si cu 30-40 lei cred ca te rezolva sau pune-i un termostat de la un frigider vechi dar bun asa am rezolvat un philips la un vecin acuma cativa ani si functioneaza si in ziua de astazi
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

este termostatul. ia unul de la magazin si inlocuieste-l si vezi cum se comporta. Fiind un frigider vechi mai este si o posibilitate ca sa fie capilara care intra in evaporator obturata partial si chiar in zona in care este fixata sonda sa nu inghete cum trebuie. Asa am patit eu si decat sa schimb capilara, evaporator incarcat cu freon... am preferat sa iau un frigider nou, cel vechi , arctic m-a tinut din 1975 pana in 2000.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări