david alin Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Salutare. Am un Kenwood KA-9X..observ 2 zone putin afumate,de fapt inegrite putin,care sa fie cauza?lucreaza la temperatura mai mare iar in timp sa inegrit?sau s-o fi umblat in ea?nu se vad semne de umblatura,pare a fi originala..Am incercuit cu rosu partile inegrite:Mentionez ca si lucreaza mai cald spre fierbinte acele 2 parti in timp ce finalii sunt reci!!E ceva normal? http://postimg.org/image/9u9ow7sbl/ In ce clasa functioneaza ampul oare? In rest ce pareri aveti de acest amplif? inca cateva poze cu interiorul http://postimg.org/gallery/b921owpi/bc8cad4e/ Link spre comentariu
zal Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Asta e boală veche la Kenwood, subdimensionarea unor piese şi complicarea inutilă a schemelor. Nu trebuie să bănuieşti ciobăneală în zona etajului pilot (care e în clasă A), oricine ar fi umblat acolo ar fi pus trz mai zdraveni. Probleme ce rezultă din încingere sînt lipiturile ''reci'', oxidarea terminalelor trz, exfolierea sau decălirea cablajului... Ai noroc că trz finali sînt reci în gol. Link spre comentariu
david alin Postat Iunie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2013 Zal e omniprezent si atotservitor si saritor...Multumesc pt raspuns.Imi place f mult cum lucreaza ampul..si cum se aude..observ numai piese de calitate in el,e aproape full elna..compact si puternic..Deci trebuiesc scosi si inlocuiti cativa trz si refacute unele lipituri..poate si a unor conzi,trebuie verificat,eu sunt incepator... Deci daca se pun piese mai noi,mai bine dimensionate,nu se va mai incalzi in regim normal..? Traful am observat ca si el se incalzeste minim 40 de grade pus pe 2 boxe radiotehnik mxim 10% volum,deci nu e ok cred.. Cat ar costa distractia asta? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Eh, doar intru în cîteva rubrici ale forumului, atît. Problema e că nu prea ai ce face amplifului, decît să-i faci toaleta periodic în interior, eventual să-i refaci lipiturile prin zonele încinse şi să înlocuieşti cond electrolitici afectaţi, dacă există. Pe cei cu valori mici, pînă la 10uF îi poţi înlocui cu unii mkt Wima, de dimensiuni mici (5 şi 7mm între picioare). Legat de acei trz încinşi, eu i-aş verifica la rez de izolaţie c-e şi rez inversă a joncţiunilor pe scala de 200M a ohmmetrului şi doar dacă au probleme i-aş schimba cu unii mai buni, cu aproximativ acelaşi beta.Trafo se încinge din cauza tens de la reţea, probabil e ptr 220V şi ai mai mult la priză. Dacă are priză ptr 240V, e bine să-i modifici legarea. Trafo folosite de Kenwood, au acele capace negre peste terminale şi sînt scoase doar atîtea fire cîte are nevoie varianta constructivă a amplifului (universală cu selector sau fixe ptr America, Australia... etc). Verifică acolo, văd că are şi schimbător. Link spre comentariu
david alin Postat Iunie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2013 Eh, doar intru în cîteva rubrici ale forumului, atît. Problema e că nu prea ai ce face amplifului, decît să-i faci toaleta periodic în interior, eventual să-i refaci lipiturile prin zonele încinse şi să înlocuieşti cond electrolitici afectaţi-cum verific asta?, dacă există. Pe cei cu valori mici, pînă la 10uF îi poţi înlocui cu unii mkt Wima, de dimensiuni mici (5 şi 7mm între picioare). Legat de acei trz încinşi, eu i-aş verifica la rez de izolaţie c-e şi rez inversă a joncţiunilor-poti face un mic tutorial din cateva cuvinte,trz se masoara dezlipit de pe placa? pe scala de 200M a ohmmetrului şi doar dacă au probleme i-aş schimba cu unii mai buni, cu aproximativ acelaşi beta. Trafo se încinge din cauza tens de la reţea, probabil e ptr 220V şi ai mai mult la priză. Dacă are priză ptr 240V, e bine să-i modifici legarea. Trafo folosite de Kenwood, au acele capace negre peste terminale şi sînt scoase doar atîtea fire cîte are nevoie varianta constructivă a amplifului (universală cu selector sau fixe ptr America, Australia... etc). Verifică acolo, văd că are şi schimbător. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 1. Dacă-i vezi cu varnişul suflecat, copt, sau au scurgeri, sînt umflaţi... eu îi verific cu un ohmmetru cu ac, îi încarc pe o scală mai mică dacă au capacităţi mai mari, dacă sînt sub 47uF îi verific direct pe scala de 100k, acul trebuie să se ducă la infinit şi tot pe acolo să-l găsesc şi după cîteva ore. Cond de filtraj îi mai poţi încărca şi verifica cu voltmetrul, cît scade tens după un timp, aşa îţi faci o ideie despre pierderile din dielectric.2. Trz îi verifici în afara montajului cu ohmmetrul digital, întîi joncţiunile în conducţie directă pe scala cu semnul diodă apoi la rez inversă şi de izolaţie pe cea mai mare scală (200M), unde tot ce are sub valoarea de vîrf se înlocuieşte. Link spre comentariu
david alin Postat Iunie 20, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2013 Conzii sunt toti ok,nu sunt cursi,umflati,uscati.Ar fi urmatoarele piese care sunt foarte fierbinti:A1124C2632A1111C2591R12K 1w verziCate o pereche din fiecare.Gasesc asa ceva,ori ma poate ajuta cineva cu piesele? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Mai bine încerci să adaptezi cîte un radiator mic la acei trz, există şi ptr capsulele acestea anumite tipuri. Rez sînt de tipul fuzibil, adică se întrerup peste o temperatură, sau îşi măresc valoarea. Totuşi le poţi înlocui cu unele bobinate de 120 Ohmi la 3-5W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum