Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunetul amplificatoarelor

nustiunimic

Postări Recomandate

Monitorul Beheheringer nu este echipament de studio. Este o imitatie meschina si suna ca porcul. Am mai vazut parca tot pe aici unii care ziceau ca au in "studio" monitoare active de 700 lei. Banuiesc ca au facut studio in camara printre muraturi si folosesc pentru inregistrari placa de sunet onboard conectata la un mixer Akaywa. Si se intrebau oare cati dintre audiofili au habar de influenta camerei asupra sunetului.Le propun sa-si scoata capul din fund si sa se uite putin in jur inainte sa-si dea cu parerea. Lumea nu se termina la scara blocului.Revenind ontopic, cand faci comparatie intre doua amplificatoare trebuie sa le compari in acelasi setup, nu unul acasa si altul in tren/microbuz/cabana la munte. Altefel nu e relevant.Pe ce boxe si cu ce sursa ai ascultat amplificatorul Kenwood? Cu toate ca sunt sanse de 90% ca orice este mai bun ca Unitra Tineret sa sune mai bine ca tigaile Beheheringer.Edit: Nu-mi spuneti ca 80% din studiouri folosesc echipamente de la celebra firma. Poate ca este unul dinte motivele pentru care muzica din ziua de azi suna asa rau.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 267
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UNIX

23

• Catalin C.

17

• hpavictor

13

• zal

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, ai dreptate IMDul e dat la putere maxima unde si thd-ul are aceeasi valoare. Totusi era interesant ca sa-l dea si la jumate de putere acolo unde THDul e 0,003% ne faceam o idee mai buna. Oricum, pare un amplificator foarte bun din clasa hi-end fara dubiu chiar daca marketingul vrea sa-l urce la stele.

Link spre comentariu
Vizitator prutus

Catalin, mai lasa vrajeala cu behringer care suna ca un cur pt ca eu vorbesc de primele behringer active vandute pe piata, care erau calibrate ca la carte si produse in Anglia unde au costat 600 de lire bucata.Apoi tipul care are studioul e profesor de chitara de vreo 20 de ani, are o placa de sunet suficient de profi luata tot de pe-acolo si nu e musai adevarat tot ce spui pentru ca omul are si ceva premii la activ.S-a mai amuzat cineva de mine ca folosesc un UT70 ca aparat principal de masura spunand ca e o chinezarie ordinara, numai ca i-am trimis ca raspuns poze cu masuratori de etaloane si piese cu toleranta 0.1% si s-a terminat povestea.E mai mult reclama pe aici decat audiofilie.

Link spre comentariu
Vizitator prutus

@UNIX

marketing-ul amplificatoarelor audio stationare kenwood a disparut de pe piata in 1995 .Ceea ce vedeti dvs pe vintage knobs si inca vreo doua review-uri mari si late sunt doar niste descoperiri uimitoare pentru cineva din zilele de astazi despre tehnica de acum 25 de ani, nicidecum o mostra de marketing.

De atat marketing s-au vandut cate doua bucati din l-02, l-06 si ka-1000 pe ebay in ultimii 10 ani asa ca pentru mine e clar ca sunt niste lucruri de valoare greu de scapat din mana de un cunoscator si atat.Cum am avut deja un ka-1000 si nu l-am apreciat suficient cred ca urmatorul meu target ramane un l-02 sau l-06 despre care exista din pacate doar zvonuri cum ca ar fi the best of the best ever.

http://www.thevintageknob.org/kenwood-L-06M.html

lansat odata cu ka-1000, dar peste l-02.

Inchipuiti-va ca s-a vandut un l-06 in anglia cu 600 de lire sterline ...sa te zgarii pur si simplu.

Mai mult, cei de pe vintage knobs au postat special pt

@UNIX thd si imd-uri cuperconcludente si cu un ordin de marime mai mici ca la l-02.Daca l-02 e high end , l-06 din annul 1982 trebuie sa fie tehnologie extraterestra...

Ce mai spunem de kenwood l-08m:

http://www.thevintageknob.org/kenwood-L-08M.html

Link spre comentariu
Vizitator prutus

Ca sa sar totusi peste toata abrambureala asta cu kenwood pentru ca sunt o caruta de alte ampificatoare de calitate, iar topicul e despre sunetul lor si nu despre thd, imd si sr, as indrazni sa va sugerez un lucru , luat la misto foarte des, pentru ca eu consider ca are o importanta destul de mare:CITITI REVIEW-uri ca de aia sunt scrise, ca sa-ti faci o opinie.Cand gasiti ceva placut sau interesant cautati schemele si uitati-va la ele ca la un desen.Eu asa fac din lipsa de pregatire superioara in electronica.Vazand multe review-uri si multe topologii gasiti singuri asemanari si deosebiri. dupa ureche, dar nu cred ca nu va place muzica lautareasca pentru ca tiganul n-a facut conservatorul.Candva am avut nevoie sa proiectez niste controller-e si cum cautam informatii despre cuplarea seriilor logice hct, cd, sn etc, am dat de o carte de Paul Horowitz numita Arta Electronicii.Pentru un zombie ca mine care intelege lucrurile mai mult prin analogie, pt ca am mai degraba pregatire umanista decat realista-cred ca se cunoaste si dupa cat de multa palavrageala postez pe aici- cuvantul Arta alaturat cuvantului Electronica a insemnat o bresa in sistem.Am vazut acolo ca poti aborda o problema tehnica in mai multe feluri si ca poti proiecta aproximativ dupa ureche cu rezultate foarte bune.Asadar cand cineva incearca sa va descurajeze spunand ca sunteti "habarnisti" pentru ca nu pricepeti lucrurile in limba lui cautati alti profesori.Intotdeauna vor fi profesori care vorbesc pe limba voastra.Acum 30 de ani trebuia sa faci mate-fizica pt a programa un calculator.Acum poti fi si absolvent de limbi clasice.

Link spre comentariu

Cam da... mai ales daca vorbom despre SE-A5000. Un monstru intr-o manusa de catifea. Acum se vinde in jur de 4.000 de euro. THD-ul in toata banda audio e de circa 0,0007%. Alt monstru , poate cel mai bun amplificator de care am auzit eu, ar fi Yamaha MX-10000. THD in toata banda audio de circa 0,0005% , slew-rate-ul de 500V/us, raportul de S/N mai mare de 132dB !!!

Link spre comentariu
Vizitator prutus

de yamaha am mai auzit de astea nu.poate puneti si o schema, specificatii ceva.chestia e ca si tda7294 are thd 0.0005 daca e vorba de thd.Slew rate-ul e necesar la nivele mari.Tda1514 are doar 14v/us si-i ajunge in timp ce sansui au919 are peste 300 v/us, dar asta nu e un indicator al calitatii.Am auzit cateva technics de vreo 200w si sunau cam inchis cu boxele lor originale.nici toate kenwood-urile nu sunt la fel de bune.

Link spre comentariu

De ce oare amplificatoarele audiofile de top nu folosesc "SigmaDrive" ?? Numai cateva modele mai ieftine de la Kenwood le folosesc... ca sa numai vorbesc de Accuphasse modele de lux facute tot de Kenwood ?

Link spre comentariu

Parca era vorba de sunetul amplificatoarelor nu de cat de bine dau in poze sau specificatii. Deci ce puteti spune despre sunetul amplificatoarelor de mai sus? :ciuda:Gavros, au lasat poarta deschisa sau ai sarit gardul?

Link spre comentariu
Vizitator prutus

De ce oare amplificatoarele audiofile de top nu folosesc "SigmaDrive" ?? Numai cateva modele mai ieftine de la Kenwood le folosesc... ca sa numai vorbesc de Accuphasse modele de lux facute tot de Kenwood ?

Esti in eroare totala mai ales cu hk 6800.Oricare din kenwood-urile prezentate este la absolut toti parametri peste, mai putin ka-1000 care schioapata un pic la s/n pe doza mc si la slew rate, dar compara puterea de iesire si o sa vezi ca la aceeasi putere tot kenwood-ul ar sta mai bine.Mai bine ai prezenta ce stii , nu ce nu stii, sau mai bine ce ai auzit.Eu am spus deja ca un ka-1000 intr-un set-up relativ romanesc suna la fel de plicticos ca un monitor de studiou, numai ca intamplarea face ca exact asa imi doresc eu sa sune un amplificator.Ascultam iarasi amplificatoarele cu multisim-ul si osciloscopul?
Link spre comentariu
Vizitator prutus

Scuze am amestecat un mesaj privat cu cel de pe forum...

sigma drive este exact cum spunea gavros patentat si costa pe oricine vrea sa-l cumpere probabil mai mult decat face pentru ca in sine e vorba de doua sarme , 4 rezistente si trei condensatori puse acolo unde trebuie..In plus nu a fost lansat pe piata singur ci ca un pachet impreuna cu alimentarea duala si separata de sasiul amplificatorului si celelalte particularitati functie de model.

Isi mai aminteste cineva de Electronica industriala 2x60w hi-fi cu alimentare duala complet ecranata si amplificator simetric asa cum place unora?

Vorbiti , va rog, care stie despre ala cum suna.O implementare Romaneasca desteapta cu piese de cea mai proasta calitate. Rezistentele pe ramurile negativa si pozitiva omoloage aveau diferente de 30%...Am doua module dintr-alea cu tot cu alimentari si le-am schimbat de acum doi ani majoritatea pieselor cu piese japoneze si nemtesti mai putin etajul de iesire care este in eroare totala si care trebuie construit de la zero , acele dalingtoane td in paralel fiind niste pocnitori care nici macar nu aveau aceeasi parametri pnp comparativ cu npn si erau compensate cu condensatori stiroflex de valori diferite pe ramura pozitiva fata de cea negativa.Pe un modul am lasat tranzistorii originali pt comparatie, pe celalalt numai toshiba si sgs.

Numai reactia negativa preluata din doua locuri diferite pt tensiune si compensare de faza face toti banii, numai ca eu nu am ascultat nici unul functional.Poate o sa am timop in viata asta sa-l termin.

http://i40.tinypic.com/k0nekn.jpg

Link spre comentariu

Nu cred ca asta este motivu, de exemplu Accuphase este modelu de varf de la Kenwood si el nu are sigmadrive sau KENWOOD L-1000M este un moidel de top.. Nu cred ca era chiar asa sucmp patentu ca sa nu sil permita firma ca krell , mark levinson , mcintosh etc...Este clar ca acest sistem nu da randaent de aia sa scos din productie si nu a fost implementat si de alti producatorii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări