vlad_2770 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 In lantul acustic veriga cea mai slaba sunt boxele. Boxele "baga"cele mai multe distorsiuni. Foarte usor se vede de la un anumit pret in sus ca schimbarea amplificatorului (sa fie SS ca sa fie mai usor de verificat) nu produce o modificare de sunet asa de mare cum o produce schimbarea a doua perechi de boxe pe acelasi sistem (boxele sa aiba acelasi SPL si aceeasi putere). Nu a incercat cred nimeni sa puna un TDA intr-un lant acustic destul de scump ca sa ramana masca ce bine "presteaza" acel JAF de TDA. Bine, vor aparea replici: nimeni nu vrea sa isi "SPURCE" sistem . domnii din regatul unit vin la noi sa se dea cu mocanita , si sa urle AMAZING pe toti coclaurii unde creste un pic de iarba .Aia merg peste tot unde sunt lucruri mai bizare ca sa "bifeze" in carnetelul lor ca au facut-o si pe asta. Link spre comentariu
tepesa Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 D-lor, discutati de sunetul amplificatoarelor si nu aveti o baza a discutiei, macar o impartire pe grupe, clase si aplicatii ale amplifurilor. Asa se trezeste oricine sa se extazieze in fata unui amplif oarecare. Si mai ales, nu uitati ca nu pe toti ne-a inzestrat natura cu urechi de muzician, majoritatea nu percep acele diferente (microdetalii ar zice audiofilii) din informatia acustica redata de un amplif prin boxe ce reusesc sa faca diferenta intre unele si altele. Mi-ati cerut sa exemplific ce inseamna muzica buna, nu o voi face ptr ca exista posibilitatea sa jignesc pe unii fara intentie.In rest, sint foarte instructive si comice dezbaterile de aici. Link spre comentariu
Vizitator b77ng Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 D-lor, discutati de sunetul amplificatoarelor si nu aveti o baza a discutiei, macar o impartire pe grupe, clase si aplicatii ale amplifurilor. Nu inteleg la ce va referiti, un amplificator trebuie sa amplifice, in ce mod ar putea sa fie "grupata" aceasta proprietate? Asa se trezeste oricine sa se extazieze in fata unui amplif oarecare. Nu e vorba de amplificatoare oarecare. Si mai ales, nu uitati ca nu pe toti ne-a inzestrat natura cu urechi de muzician, majoritatea nu percep acele diferente (microdetalii ar zice audiofilii) din informatia acustica redata de un amplif prin boxe ce reusesc sa faca diferenta intre unele si altele. Nu vad unde bateti, presupunind ca urechea muzicianului e chiar o referinta absoluta (si experienta mea personala imi spune ca nu e). Se presupune ca se discuta despre amplificatoare evaluate in conditii relevante, nu de surzi folosind traductoare de telefon. Mi-ati cerut sa exemplific ce inseamna muzica buna, nu o voi face ptr ca exista posibilitatea sa jignesc pe unii fara intentie. Interesant, mie mi se pare ca formularea acestei fraze contine o jignire implicita sau cel putin pare ca va doriti sa fie asa. In rest, sint foarte instructive si comice dezbaterile de aici. E o vorba care spune "o zi in care n-ai ris e o zi pierduta". Tragind linie, care e valoarea adaugata de acest mesaj al dvs? Link spre comentariu
UNIX Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Inca un subiect interesant legat tot de sunetul sculelor. De ce un amplificator rece suna crispat si metalic fata de momentul cand este radiatorul cald ? Curentul de bias este tot cam acelasi, deci pare sa fie din cauza temperaturii ? Link spre comentariu
UNIX Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Apropos poate mi se pare, dar la amplificatorul meu daca ii pun capacul suna altfel, un pic mai crispat si inaltele mai tepoase. O fi ce spui tu de capacitati parazite ? S-o inchide cutia si o forma un fel de cusca Faraday ? Link spre comentariu
tepesa Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Circula o anecdota intre audiofili, cum ca unii cu urechi foarte fine pot sesiza cind tensiunea de la retea provine de la termocentrala sau hidrocentrala. Probabil la prima sunetul era mai afumat, imbicsit, iar la a doua mai cristalin. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Sunetul amplificatoarelor...hmmmm . Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 La 11.08.2013 la 3:28, hpavictor a spus: Sunetul amplificatoarelor...hmmmm . Sunetul amplificatoarelor.......... amplificatoarele nu produc sunet decit daca ceva e prost/defect prin ele. Sunetul este produs de boxe/difuzoare. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Bine că ai ,,resuscitat,, un topic de acum 8 ani.....chiar ne era dor. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 (editat) Deh ...cineva zicea ca este inginer automatist ...asa ca timpul este ceva rezidual . Domnia sa merge doar pe principiul ...IF conditie , THEN actiune ... Editat Octombrie 21, 2021 de misuraelectronic Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Acum 3 ore, validae a spus: Bine că ai ,,resuscitat,, un topic de acum 8 ani.....chiar ne era dor. Asta a fost si scopul..... Ma plictiseam ca sa zic asa, lasind la o parte faptul ca sint unele chestii discutate acolo care chiar ma intereseaza. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Sau îl muţi la Bodegă...acolo e loc destul de bătut câmpii. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Este un topic prin excelenta dedicat divagatiei, altfel spus bun de batut campii. Daca incep balacareli il inchid imediat. Sau il mut la Bodega, da. Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 (editat) Știu și eu o fază când a schimbat 200pF cu 250pF și a început să audă Nirvana. Și nu era vreo corecție RIAA sau de ton, doar un RFI amărât. Sau în pandemie, si-au luat cabluri de la dede care sunau mai bine decat alea scumpe, de firmă. La alimentare zic. Și nu era doar unul care sesiza schimbările. Adevărată psihoza de grup. Editat Octombrie 21, 2021 de vily Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Acum 2 ore, vily a spus: La alimentare zic Un cablu de alimentare prost dimensionat poate sa creeze aberatii auditive interesante. Sa sune mai a 'lampa'. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum