sk24bpo Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Ce emulatie audiofila vine dinspre Moldova... Link spre comentariu
Catalin C. Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Eu i-as spune elucubratie.Solutia pe care o propune . este mult mai greu de pus la punct decat un simplu setup stereo pe trei cai, chiar si numai din prisma fazarii corecte a celor N difuzoare. Va fi un haos total impartit pe N benzi audio fiecare venind din alta directie.Directia abordata ar trebui sa fie tocmai inversa, utilizarea unui lant audio cu un singur convertor, amplificator si traductor pe canal. De ce atatea complicatii? Link spre comentariu
Catalin C. Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Incurci discutiile. Eu nu vorbeam de multicanal ci de multibanda.Daca tu vrei multicanal e treaba ta, sa vedem cum tii in frau reflexiile si ce o sa auzi cand se vor intalni in sweet spot sunetele aceluiasi instrument reproduse din mai multe puncte cu defazajele corespunzatoare.Un difuzor fullrange de calitate nu costa chiar 15000 euro. Exista intr-adevar si varianta sa nu-ti placa cum suna fullrange-ul, s-au intalnit cazuri. Dar urechea se educa. Link spre comentariu
cataprofu Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 am ascultat si eu ceva amplifuri la batrinetile mele---clasa aa o inghesuiala de piese aruncate la gramada si denumita pompos aa ; clasa b multe distorsuri dar putere ; clasa ab ok dar randamentul ---slabut ; clasa d randament mare ---distorsiuni mari---e si aku vine clasa t-tripath---am ascultat o pereche amplificate de casa dinaudio---35w---m-au fascinat---am pus surubelnita pe ele -normal ---TA 2024---CLASA T CRED CA ESTE RASPUNSUL---are fidelitatea clasei ab---cu randamentul clasei d ---va respect pe toti-a si datii inainte cu contradictiile---asa sa nascut progresul. Link spre comentariu
tepesa Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 neculeacorneliu cu multicanalul e doar o smecherie comerciala, s-a ajuns la 10.1 canale si nu da semne sa se opreasca, la fel ca jocurile care mareau vinzarile de calculatoare tot mai puternice.cataprofu asculta amplifuri pe lampi si apoi arunci toate acele jucarii cu siliciu. Link spre comentariu
maxente Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 cataprofu asculta amplifuri pe lampi si apoi arunci toate acele jucarii cu siliciu.Curios !Sa inteleg ca in viziunea dvs. daca eu ascult un amplificator cu lampi, am mari sanse sa arunc la gunoi orice alt amplificator facut cu integrate sau tranzistoare ?Scuze daca pare offtopic Link spre comentariu
tepesa Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Crede-ma ca exista o diferenta intre ele si nu sint deloc ''audiofil''. Ptr muzica de bum-bum merg cele cu siliciu si ptr jocuri sau filme, dar daca vrei sa asculti muzica mai buna, doar cu lampi reusesti. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 dar daca vrei sa asculti muzica mai buna, doar cu lampi reusesti.esti sigur???? Care a fost cel mai bun amplificator pe siliciu pe care ai avut ocazia sa-l ascuti? Pe ce boxe a cantat si ce sursa de semnal a avut? Tuburile au farmecul lor dar rare sunt cele care amplifica pentru ca cele mai multe "canta" desi sunt amplificatoare!Apropo faci parte printre aceia care au cumparat un amplificator pe lampi si incerci sa iti impui ca suna cel mai bine doar ca sa nu-ti para rau de banii dati pe el? Link spre comentariu
maxente Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Crede-ma ca exista o diferenta intre ele si nu sint deloc ''audiofil''. Ptr muzica de bum-bum merg cele cu siliciu si ptr jocuri sau filme, dar daca vrei sa asculti muzica mai buna, doar cu lampi reusesti.Ce inseamna muzica buna, dati exemple ?Acum eu va inteleg ca sunteti dezamagit de siliciu, probabil ati avut experiente triste cu amplificatoare gen TDA2003, TDA2005 si in comparatie cu vreun amplificator pe lampi ati descoperit miezul din dodoaşcăN-am ascultat pana acum amplificatoare pe lampi dar nu imi rup gatul dupa ele, recunosc ca pe alocuri ma mai apuca curiozitatea sa ascult o lampa dar asa cum am zis mai sus nu ma dau in vant dupa ele Dupa parerea mea singurul amplificator pe lampi si de neinlocuit este cel pentru chitara electrica, practic amplificatorul si chitara formeaza un instrument muzical in rest faza cu lampa ca e cea mai tare si siliciul e cel mai de kkt mi se pare usor aberanta si probabil mai exista si nevoia de a te lua dupa unul si dupa altul fara a avea pareri si convingeri proprii bazate pe constructia si comparatia diferitelor amplificatoare Link spre comentariu
Spitfire Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Orice amplificator SS(inclusiv clasa A) am ascultat, dupa 2-3 ore devine obositor, indiferent de volum si continut muzical-in schimb la tuburi e invers-dupa 2-3 ore nu te mai lasa inima sa-l inchizi, chiar daca e ora prea tarzie...suna prea superb! Si nu e catusi de putin un amplificator pe tuburi de mare clasa-dimpotriva... Link spre comentariu
cataprofu Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 LAMPA ---NUMAI DACA E LUCRATA BINE ARE ACEL FARMEC DE PATINA A TIMPULUI---DAR E MULT MAI GREU DE REALIZAT CA DIY---TRIPATH-ul este f ieftin si chiar suna--- calitate consum randament si pret---nu are RIVAL---2 jucarii amplificate de la dinaudio au pus la pamint scule f scumpe si pretentioase---e simplu de testat---respect la toti. Link spre comentariu
George Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 suna prea superb! Si nu e catusi de putin un amplificator pe tuburi de mare clasa-dimpotriva...E vorba de amplificatorul din avatarul tau? Link spre comentariu
Vizitator b77ng Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Opiniile/intrebarile pe care le-am enuntat in aceasta discutie provin din niste nedumeriri. Anume din faptul ca de-a lungul timpului s-a repetat foarte mult urmatoarea asertiune: "distorsiunile armonice totale reduse nu garanteaza sunetul bun". Exista o varianta mai rafinata, anume "in anii '70-'80 s-au produs, in special in Japonia, multe amplificatoare cu distorsiuni armonice infime care sunau prost".Cu toate ca a existat o perioada cind le credeam, in timp am ajuns sa pun la indoiala aceste asertiuni, nu stiu in ce masura reflecta o realitate verificabila si cit se bazeaza pe imaginatie sau pe distorsionarea chiar voita si rau-intentionata a unor date.Am observat ca discutiile pe aceasta tema urmaresc de multe ori un sablon tipic: dupa ce se pune la zid importanta THD-ului, aflam accidental ca de fapt nu era vorba de THD de 0,0001%, ci de 0,1%, ca nu la 20kHz, ci doar la 1kHz, ca nu in sarcini dificile ci doar in 8 ohmi, samd. Cu alte cuvinte, ca aceste amplificatoare cu distorsiuni infime (de ordinul unitati la milion) in orice sarcina, la orice frecventa si la orice putere (evident, in limitele rezonabilului, pt. ca stim toti ca la puteri mici zgomotul va incepe sa domine) nu sint chiar atit de des intilnite pe cum se insinueaza. Si chiar exista voci care spun ca japonezii ar fi facut o arta din manipularea masuratorilor astfel incit cifrele sa para impecabile, nascind astfel una din marile controverse ale domeniului audio, importanta THD-ului. Link spre comentariu
Vizitator b77ng Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Am cautat de curiozitate niste website-uri de prezentare a unor produse audio vintage. Am gasit http://www.audio-database.com si http://www.thevintageknob.org. Aruncind o privire rapida am constatat urmatoarele: majoritatea amplificatoarelor sint specificate in sarcina de 8 ohmi si THD-ul rar scade sub 0,01%. Moment in care ma intreb daca acestea sint aparatele luate ca referinta de distorsiuni "neglijabile". Eu cind spun THD neglijabil ma gindesc la distorsiuni de citeva parti per milion in sarcini realiste, la orice putere si orice frecventa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum