adi pastor Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Ma intereseaza si pe mine acest proiect,dar nu stiu cum sa fac PCB la scara din formatul PDF. V-as rugadaca se poate un PCB la scara sau eventual in alt format. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Din formatul PDF se tipareste direct, este la scara 1/1.Verificati prin tiparirea pe o foaie A4 si comparati dimensiunile(2,54 mm intre axe) la pinii integratelor. Link spre comentariu
adi pastor Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 ok ! Am avut o bifa pusa gresit la setarile imprimantei ! Multumesc . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Sa inteleg ca pot fi incarcati simultam mai multi acumulatori.Citi anume?Ma bate gindul sa sa-mi construiesc si eu unul.Citeva rezistente au niste valori mai greu de gasit.Unde anume ai gasit acele valori ale rezistentelor? Rezistentele cu care se regleaza curentul de incarcare ce toleranta au? Link spre comentariu
miron1947 Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 pot fi incarcati simultam mai multi acumulatori.De valori diferite, nu mai multi incarcati simultan."Acest kit electronic (oferit de Velleman în varianta dezasamblat) poate încarca elementele de acumulatoare de diverse formate si capacitati electrice. Curentul de încarcare si tensiunea la borne sunt setabile. El dispune de un sistem electronic de încarcare si descarcare automate. Permite încarcare rapida sau lenta. Se poate utiliza acest încarcator - descarcator la acumulatoare de tip Ni-Cd sau Ni-MH. Prin intermediul unor jumperi se poate selectiona valoarea curentului de încarcare si implicit de descarcare a acumulatorului montat la bornele de iesire ale acestui kit. Montajul este prevazut cu un sistem care detecteaza starea curenta a acumulatorului aflat în teste si eventual, daca detecteaza ca nu este descarcat complet, declanseaza operatiunea de "descarcare", înainte de a realiza încarcarea propriu-zisa.Specificatii tehnice:- valoarea curentului de incarcare: 15mA...750mA (selectabil);- pot fi incarcate acumulatoare cu urmatoarele tensiuni nominale: 1,2V / 2,4V / 3,6V / 4,8V / 6V / 7,2V / 8,4V / 9,6V;- durata de incarcare pentru incarcare rapida: 52 minute;- durata de incarcare pentru incarcare normala: 14 ore;- secventa automata pentru descarcare / incarcare;- alimentare: 15Vcc / 800mA;- dimensiuni: 85 x 78mm." Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Deci nu poate fi incarcat decit un singur acumulator odata.Credeam ca pot fi incarcati mai multi (patru) acumulatori odata, de aceeasi capacitate.Practic, acumulatorii cu tensiuni mai mari de 1,2V sint de fapt, baterii de acumulatori. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Daca la cei 4 suma tensiunii nominale nu depseste 9,6V, pot fi incarcati simultan daca sunt coectati in serie. Link spre comentariu
nel65 Postat August 19, 2013 Autor Partajează Postat August 19, 2013 Ai inteles gresit ,se pot incarca mai multi acumulatori de acelasi tip.In acest caz se seteaza 1/10 DIN curentul nominal al unui acumulator iar tensiunea va fi suma tuturor acumulatorilor dar nu mai mult de 9.6vDe exemplu,daca ai patru accu de 1.2 v si 1000 mAh ,setezi 4.8V si 100mA,elementii de accu fiind pusi in serie Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Exact, se pot incaraca pina la maxim 8 acumulatori de 1.2V fiecare. Eu chiar acuma am pus la incarcat cei 4 acc de 1.2/3500 de la camera foto.Emil Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Acum m-am dumirit.Multumesc mult pentru precizare. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Am inca o nelamurire.Sint rezistente cu puterea de 0,6W.Ar merge si rezistente cu puterea de 0,5W? Ma gindesc ,ca prin rezistentele respective trece curentul de incarcare al acumulatorilor.Sau mai bine pun de la bun inceput rezistente cu puterea de 1W.Acum sint in faza de "aprovizionare".Multumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Cel mai sigur, 1W, toate depasesc 0,5W ca putere( I² x R) disipata. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Bravo ! Felicitari celor care au realizat acest incarcator. In schema prezentata de Nel 65 am vazut ca la pinul 4 (OUT 1) condensatorul de 47 nF este "taiat". Sa inteleg ca nu se monteaza ? Desi in schema Welleman exista. Ca idee, acumulatorii mei sunt de 2700mA. Ce curent pot seta pentru incarcare ? 200mA este suficient,dar se mareste timpul de incarcare, iar 300mA prea mare si scade timpul de incarcare. Nu am inteles, are si indicator al terminarii incarcarii ? (Am vazut 2 Led-uri pentru descarcare/incarcare.) Va multumesc. Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2013 condul din pin 4 trebuie montat ,linia de pe el provine de la o alunecate cu mause-ul la editarea cu paint ,si nu am observat-omerge 300mAla terminarea incarcarii nu mai este niciun led aprins Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 O.K. Am inteles. In locul jumper-ilor se poate folosi si acest comutator, cu modificarea cablajului ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum