Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator/descarcator accu NiMH -NiCd

nel65

Postări Recomandate

Va propun aici realizarea unui incarcator de acumulatori de aparate foto si nu numai ,tip NiMH -NiCd.

Este o schema care a aparut in revista conex 2/2003 si realizata de firma velleman sub forma de kit neasamblat,sub codul K7300.Cablajul este proiectat de mine, inspirandu-ma dupa dispunerea pieselor din fotografiile originale.

in linkuri ,foto cu inculpatul

http://i40.tinypic.com/330edeu.jpg

http://i40.tinypic.com/2myafpg.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nel65

6

• miron1947

5

• GEO 53 BN

4

• nik6868

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Felicitari pentru realizare!Am sa mut topicul la proiecte complete, se incadreaza din toate punctele de vedere, totusi am sa las si o umbra la DIY.

Link spre comentariu

atasez si articolul,trebuie descarcate toate fisierele,OBLIGATORIU,dupa care se dezarhiveaza unul din eleproiectul nu prea e complet ...ca n-are carcasa.Zic si eu...

Link spre comentariu

Servus,

tot fara carcasa este si incarcatorul meu, dar functioneaza ireprosabil! Aceeasi schema.

Este foarte util sistemul automat de evaluare a tensiunii prezente (inca) in acumulatori, urmata de operatiunea de descarcare a acumulatorilor, daca acestia mai au ceva "zeama" in ei.

Poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Servus nik6868,

te rog să accesezi linkul de mai jos și vei găsi părțile componente și instrucțiuni de asamblare:

http://www.velleman.eu/downloads/0/illu ... _k7300.pdf

Alimentarea poate fi DC 15V / 800mA prin mufa de pe placă sau cum am facut eu, cu transformator, redresare și filtrare pe placă. Transformatorul meu este unul recuperat și scoate 14,5V.

Spor la treabă!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

interesanta schema.....felicitari pt realizare...nel65 si tiptronic.....pt jumperi ......ce problema sa fie ? cum vad pe schema e reglajul de incarcare pt ce aku folosesti [ tensiune ] si [ current ]

Link spre comentariu

Pai du-te cu o poza.Oricum, aia nu se numesc jumperi (jumperul stiam ca e ala de face contact intre 2 pini).Pinii sunt pur si simplu siruri de pini

Link spre comentariu

Pai am vazut,dar am spus ca jumperii nu-i gasesc de achizitionat pe aici.Adica vanzatoarea de la magazin nu-si da seama ce vreau(desi i-am tot explicat).

vezi ca poti recupera de la niste placi de baza de calculator mai vechi.....daca ai :da
Link spre comentariu

Multumesc pt sfatul de a recupera de pe placile pc,insa n-am mai lipit(si nici am mai vazut )reglete de pini de cand am facut o.."Cobră"acum vreo 20 si ceva de ani.I-am explicat fetei de la magazin despre jumperi("calareti,saritori",etc),conectori cu pini si i-am dus si telf.cu poza.Are altceva si nu ce-i arat eu,iar ea a spus ca poate aduce"oki de drac"in electronica,dar sa-i dau un cod comercial.Adica sunt atat de balamut in cat sa nu-mi dau seama despre ce e vorba!?Deja e..jenant!Vad ca sunt galateni pe acest forum,rog unul din ei sa mearga la A-uri(stiu ei la ce ma refer)si sa ceara sau sa cumpere...ce e in poza.Vanzatoarea vinde piese cu un cod comercial,nu denumiri intuitive.Oricum mai devreme sau mai tarziu voi gasi,sau voi face eu o improvizatie pt niste simple strapuri insa mi se pare de prost simt sa fiu trimis in talcioc sau sa caut"potcoave de cai morti",in loc sa mi se dea un link de achizitie sau un cod comercial.

Link spre comentariu

Fain! Chiar aveam nevoie deoarece trebuia sa incarc acumulatorii cite 2 si aveam nevoie de 4 odata! cu ceva emotii pentru ca nu prea gaseam cd4536 l-am realizat si eu. Multumiri celui care a postat documentatia si mai ales PCB-ul.emil

post-3863-13982965927_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări