Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INtrebare la PCB

xragon

Postări Recomandate

eu tot sacaz diluat folosesc. dupa ce corodez si gauresc cablajul dau un strat de sacaz diluat. dupa ce termin de asamblat si verificat montajul spal tot cu alcool dupa care dau iara cu un strat de sacaz diluat. am cateva date si cu lac

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

5

• xragon

4

• Ionut Remus

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Cea mai rapida si comoda metoda de protejare a stratului de CU este stanarea... SENO 3211 preparat cu apa. Se acopera cablajul in maxim 1 minut. Aspectul este foarte frumos si, in plus, stratul depus ajuta la lipire.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

e bun SENO 3211 dar nu toata lumea isi permite sa dea 100 de lei pe 90 de grame. totusi bidonul ala pare maricel pentru 90g. era un magazin online care vindea niste kituri pentru cablaje, tot in legatura cu numele celor de pe cablajul postat de bercioiu. In kit aveai lac verde, un pliculet cu SENO 3211, hartie cretata si B-327.

Link spre comentariu

Intr-adevar este mult pentru PCB-uri facute in regim diy dar eu am bidonul de mai bine de un an si inca merge brici solutia. Nu pot sa spun cu exactitate cate PCB-uri am facut dar cred ca undeva la 0.5 MP. Bidonul este mare pentru ca atata apa trebuie adaugata pentru a face solutia.Bidonul este de culoare inchisa si opac pentru ca solutia se degradeaza la lumina. Ca metoda de precautie, eu l-am invelit si cu o folie de aluminiu.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Are termen de valabilitate? Eu am luat aceasta http://www.tme.eu/ro/details/cyn-chem-45/materiale-pentru-producerea-pcb/ag-termopasty/preparat-do-cynowania-miedzi-agt-111/ . Pe langa faptul ca era foarte proasta (nu adera fludorul la ea), dupa vreo 4 luni cand vrut sa o refolosesc nu mai era buna, expirase desi o tinusem intr-un dulap la intuneric.

Editat de elman
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări