Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ar putea fi?

Vizitator CaeIndru

Postări Recomandate

Vizitator CaeIndru

Salut!

Am pus întrebarea din titlu pentru că în afară de a recunoaște fizic și pe schemă câteva piese în materie de electronică nu știu nimic.

Mai precis iată despre ce este vorba: acum câtva timp când dezmembram un Oltcit am găsit în bordul lui montajul de mai jos.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Din păcate nu avea conexiunile făcute. Am o bănuială că are legătură cu LED-urile montate pe acel plastic(acela este un ornament ce se pune deasupra ceasurilor indicatoare, în locul potențiometrului/reostatului care reglează iluminarea ceasurilor pe timp de noapte). Rezistențele de pe montaj sunt de 1k și 47k și sunt așezate alternativ. Condensatorii cred că sunt electrolitici dar nu am reușit să citesc valoarea pe care o au. Același lucru se întâmplă și cu tranzistorii, inscripțiile de pe ei nu mai sunt lizibile. LED-urile parcă sunt înseriate iar cel verde a fost pus doar ca ornament(are piciorușele curate fără urme de fludor)

Rezistențele le-am măsurat și sunt bune. Am o aiureală de aparat de măsură chinezesc și nu știu căt de bun este; la cele de 1k îmi arăta valoarea inscripționată dar la cele de 47 îmi arăta 52 sau 54. Condensatorii cum îi pot măsura? Dar tranzistorii? Vă puteți da seama cam ce este acest montaj și dacă are vreo legătură cu LED-urile? Cam cum s-ar conecta?

Vă mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

Indica starea de incarcare a bateriei,implicit functionarea normala a alternatorului.Verdele era pt stare normala,rosu sub valoarea normala,galben peste valoarea normala.Unele variante aveau si ceva combinatii,gen rosu-verde sau verde-galben pana la aprinderea ferma doar a unui LED.La o cautare pe aici,o sa vezi ca s-a reluat tema in cateva discutii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări