Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare leduri 10W

slkslkslk

Postări Recomandate

Salut, as dori sa achizitionez niste leduri de 5 respectiv 10W , si as dori sa stiu daca le pot face sa functioneze la 12-14v adica as dori sa le pun in stopurile din spate ale masinii pentru marsalier, este posibil acest lucru cu astfel de leduri? credeti ca se vor vedea cat de cat si pe timp de zi ?, daca da va rog frumos sa imi dati niste sfaturi , Va Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slkslkslk

11

• Marian

5

• marius_3004

5

• Liviu M

3

Top autori în acest subiect

N-am incercat in stopuri dar ce pot sa-ti spun e ca daca plasticul stopului nu disperseaza bine lumina si pui leduri de 10w cred ca o sa ai carne in frigider pana la adanci batraneti :ras: Incearca sa te uiti direct la un led de 10w aprins si apoi la aparatul de masura si apoi o sa intelegi de ce.

Link spre comentariu

vezi ca am eu in semnatura un girofar cu leduri de 10 w lucrez cu ele cu 300mA din maxim 900 si te rupe in 2 la propriu la vedere .... iti recomand sincer sa nu pui asa ceva in stopuri daca nu vrei sa ai "meci" cu careva in trafic (parerea mea) ... cauta alt gen de leduri ca sa faci o placa dupa forma farului eventual si lumina sa fie mai dispersata

Link spre comentariu

M-am uitat si eu si intradevar cel de 10 w este extrem de puternic, dar altceva ce imi puteti recomanda sa incerc ? dar de preferabil sa fie 1 led nu mai multe, vreau sa le pun pe soclu cum sunt becurile normale din stopuri

Link spre comentariu

Desi sunt de acord cu colegii cum ca ledul de 10W este foarte puternic in ceea ce priveste luminozitatea totusi din cate vad este vorba doar despre marsarier, doar atunci ar sta aprinse, apoi poti limita curentul la 100mA sau chiar mai jos => viata lunga pentru led, apoi plasticul acela care acopera lentila difuzeaza totusi intr-o oarecare masura lumina, deci toate astea cred ca ar face treaba realizabila daca tii neaparat sa ai led in lampa de marsarier dar ar fi o alta problema ( din punctul meu de vedere ), esti sigur ca politia rutiera nu ar avea nimic de comentat la chestia asta? gandesc ca orice modificare in sistemul de lumini ar trebui aprobata inainte...sau poate mi se pare mie doar...

Link spre comentariu

Vad ca politia rutiera nu mi-a facut nimic pana acum, am mai avut pe o alta masina leduri in stopuri si nu mi-a facut nimeni nimic am avut inclusiv pe frana dar problema era ca erau destul de slabute, erau becuri cu cate 48 de smd-uri iar pe timp de zii nu se vedea nimic

Link spre comentariu

Indiferent de ce zice politia, pe masina ar trebui montate numai elemente omologate, care sa nu puna in pericol siguranta circulatiei.

Link spre comentariu

Astept acum sa achizitionez niste leduri de 1w si voi incerca cu asa ceva sa fac, dar voi testa asa in cat sa se vada bine si noaptea si ziua fara a afecta pe cineva din trafic

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am achizitionat ledurile de 1 w, acum am o intrebare am alimentat unul la un acumulator de 3,42v se aprinde prima oara puternic apoi scade in intensitate lumina, care ar fi problema ? si pentru 12-14 v ce rezistenta sa folosesc ?

Link spre comentariu

ai pus macar o rezistenta in serie cu ledul sa limitezi curentul sau direct din baterie?(la 12-14 volti faci o serie de 3-4 leduri si calculezi o rezistenta, dat trebuie vazut ce curent maxim are ledul)

Link spre comentariu

Pai sunt doua variante:1.l-ai belit2.Nu e incarcat acumulatorulSper ca e a doua :da .nu alimenta ledul direct din acumulator.Cred ca ai chinezarii de 1w,pune o rezistenta sa ai consumul de vreo 200ma.Si nu uita de radiator,la 1w merge si o bucatica de tabla pt pt probe,lipeste-l cu ceva poxipol.Doar de proba!

Link spre comentariu

Nu mai pune niciodata led direct pe o sursa de energie fara limitare, asa ceva faci doar atunci cand stii exact parametrii ledului si stii exact cum sa previi distrugerea sa prin supraalimentare, altfel irosesti leduri bune distrugandu-le din lipsa de atentie si/sau experienta. In situatia in care nu cunosti parametrii exact ai ledului atunci folosesti o rezistenta dimensionata pentru un curent de scurtcircuit pe sursa respectiva de energie cat mai mic, ( 15-20mA ), inseriez cu ea ledul si apoi ii ajustezi valoarea pana obtii rezultatele dorite. In cazul de fata am convingerea ca ledul a scapat doar penca acumulatorul nu putea sustine consumul/curentul necesar, altfel pierdeai cu siguranta acel led.

Link spre comentariu

Nu mai pune niciodata led direct pe o sursa de energie fara limitare,

Si uite asa ai ajuns al motivul pentru care e buna o sursa cu limitare reglabila de curent. :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări