Dr.L Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 SalutCaut o sursa de lumina cu leduri, omnidirectionala, facuta de-a gata, alimentata la 12V.Adica un soi de becoled, care sa nu fie spotCa putere, cam 2-4W si sa aiba o viata decenta (sa nu fie o mizerie chinezeasca subimensionata).Stie cineva unde as putea gasi ceva de genul? Eventual si de pe ebay, dar nu stiu ce anume sa caut acoloMs Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 De ce sa nu fie spot?Unde vrei sa il folosesti?Pentru ca la 12V, ceva care sa imite un bec normal, dar cu led, nu prea exista. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Sunt ceva leduri de 1/2W omni ... din pacate tot pe China . Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Multumesc pt raspunsuriNu trebuie chiar omnidirectional, insa sa nu fie spot.Belcoledurile auto cu leduri de jur-imprejur s-ar incadra la fix, dar din cate stiu sunt de calitate indoielnica Ma intereseaza un produs de-a gata, ca o sa fie folosit de cineva fara cunostiinte de electronicaDaca stau sa ma gandesc, cred ca si o banda de leduri ar fi ok. Daca stiti niste producatori seriosi, sa ma anuntati Link spre comentariu
salsa Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Baghete ieftine si bune, de firma, la colegul nostru din Timisoara viewtopic.php?f=59&t=148259 Sunt grupe de 5 leduri, alimentate la 24 V. Dar se pot modifica usor daca trebuie, sunt pe cablaj normal. Eu am mai pus 2 leduri si am modificat rezistenta, se pierdea prea mult pe rezistentele initiale, 1,35 W la lungime de 60 cm! 1 W l-am transformat in lumina ;) Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2013 Multumesc din nou pt raspunsuri! Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Mica obiectie pe care o ridic eu e ca ledurile se alimenteaza "in curent", motiv pentru care constructorul a "risipit" atata pe rezistenta. Rezistenta poate fi si zero, insa sursa va trebui in acest caz sa fie (mult) mai precisa. Altfel, curentul prin leduri va varia mult...Am banuiala ca acele barete erau gandite pentru autovehicole cu instalatia la 24 de volti (camioane, autobuze), unde in regim de incarcare se ajunge la peste 29 de volti insa se poate scade si pe la 22 de volti in stationare...Solutia "tehnica" ar fi un "generator de curent constant" care sa nu intre in saturatie la tensiunea minima si care sa preia diferenta de tensiune la cea maxima. Insa solutia e "scumpa"... Cine stie a inteles, cine nu stie... sa incerce in politica, acolo nu e nevoie sa inveti prea multe....Eu cand fac ceva pentru mine, daca doresc un rezultat durabil evit solutia cea mai ieftina... Pe ceilalti ii trimit sa cumpere: ce au cumparat, aia au.Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum