Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino

Vlad Mihai

Postări Recomandate

Detin un arduino duemilanove(l-amprimit ), am instalat soft etc, dar nu merge, cred ca nu are atmega328 bootloader in el. Cum pot scrie un bootloader in atmega328 daca am doar un arduino? se poate?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• nico_2010

2

• Vlad Mihai

2

Top autori în acest subiect

nu se poate daca nu ai un programator separat sau un alt arduino functional .

Ba da, iti poti scrie bootloader-ul fara a avea un programator sau un alt programator functional.Aici: http://www.geocities.jp/arduino_diecimila/bootloader/index_en.html gasesti toate explicatiile necesare. Retine ca in configuratia mentionata in link (desi, corect este doar FTDI-ul) iti poti programa orice uC din seria ATMEL. Eu am folosit varianta asta de cateva ori si a mers, insa nu te astepta la un timp scurt de scriere si asta din cauza ratei mici de transfer a datelor
Link spre comentariu

multumesc, s-a rezolvat, arduino duemilanove nu are acelasi integrat usb/serial-ttl ci are altul fata de arduino uno, iar softul de la astia cu arduino nu il instala, dupa ce l-am instalat atat driverul aferent cat si portul serial virtual(windows 7 ultimate da update) merge. :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări