Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator care curenteaza!

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu cred ca ceva nu e ok cu impamantarea aia...nu ar trebui sa mai curenteze deloc daca exista o impamantare, chiar slaba, curentul prin acele ccondensatoare e foarte mic, si DVD playerele au asemenea condensatoare la intrare, nu v-a piscat niciodata daca ati bagat cabluri intre TV si DVD, cu masa tv-ului pusa la pamant prin tresa firului de la cablu? Ma tem ca exista facuta legatura intre nul si pamantare in tablou, iar potentialul nulului nu e chiar zero...

Incearca cu un creion de tensiune conectat intre acea pamantare si o alta sigura (teava de apa, calorifer etc. ) Daca licareste becul, chiar si un pic, ceva nu e ok acolo cu contactul de pamant, nu cu sursa. Intamplator il stiu pe Marcel si stiu cum lucreaza, nu cred ca de la sursa e problema.

Atentie la masuratori facute cu becurile, cele din comertul actual, chiar de firma, nu prea mai respecta legea lui ohm :)

Concret, am facut niste teste pentru un alimentator la tensiune mare (430Vcc) si nu-mi ieseau niste calcule...greseala a fost ca am presupus ca becurile folosite ca sarcina (doua de 60W in serie) au chiar 60W...nu erau nici macar egale, unul avea 54W, celalalt 49W, ambele la 220V...mi-am dat seama ca ceva nu e ok cand am vazut ca tensiunea mediana nu e la jumatate...becuri identice, cumparate impreuna. Pe cutii scria 220V, NU 230...desi probabil la 230V se apropiau mai bine de 60W

O solutie de compromis, nerecomandata dar functionala, daca nu exista posibilitatea de a face alta impamantare e sa scoateti doar unul din cei doi condensatori de acolo si sa verificati de fiecare data cand puneti in priza sursa, cu creionul de tensiune sa nu se aprinda beculetul conectat pe cutia sursei. Daca aveti cablu de alimentare la 90 de grade e usor sa tineti minte cum trebuie pus in priza...

Si ultima idee...verificati si rezistenta de izolatie la acele condensatoare albastre (de obicei...) sa nu fie strapuns vreunul...electric mai greu, dar am intalnit unul lovit care avea probleme de izolatie...

Link spre comentariu
Vizitator prutus

Da, la noi in comuna avem electricieni buni(unul e chiar tatal meu, care e si electronist) :rade: Va multumesc inca o data pentru sfaturile dvs! Numai bine!

apoi vorba cu cizmarul si incaltarile rupte...Asta denota ca tatal dvs este un excelent imblanzitor al curentului electric daca nici unul din membrii familiei dvs nu a murit electrocutat in casa aia.Vedeti cand se reia concursul "Dansez pentru tine"!Spalati manuall sau preferati sa dansati cu masina de spalat?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări