Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator care curenteaza!

Postări Recomandate

Va salut domnilor! Am un amplificator auto(Spectron SPA-2100Z), care e alimentat cu o sursa de pc modificata. Problema e ca atat sursa cat si amplif'ul curenteaza. La priza fara impamantare ''pisca'' bine, la priza cu impamantare mai putin. Problema sa fie de la sursa, sau de la amplificator? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator prutus

Eu cred ca doar debiteaza 220v/50hz pe o sarcina de 1kohm..Daca tii mana pe carcasa mai mult nu se opresc piscaturille? incepi sa vezi ingerasi, stele si totul devine alb laptos, apoi negru bezna?

Link spre comentariu

avand in vedere ca nu ai cunostinte in electronica (surse in comutatie), schimba sursa cu una care nu curenteaza. posibil ca nici impamantarea sa nu-ti fnctioneze cum trebuie (rezistenta marita). daca folosesti ramura de 12v pe ramura de 5v monteaza un bec auto de cativa wati ca sa storci toata puterea de pe acea ramura..

Link spre comentariu

Vezi ca ai niste condensatori de pe fiecare fir al prizei la masa si unul intre masa partii primare si masa partii secundare.Scoate-i pe astia si n-o sa te mai curenteze.

Acei condensatori au un rol precis in sursa, pe capacitatile parazite ale trafului apar tensiuni mari ( foarte mari ) iar acei conzi sunt pentru a le descarca in siguranta, inlaturarea lor este periculoasa, poate avea efecte destul de nedorite. Daca socul este atat de mare atunci s-ar putea incerca micsorarea acelor conzi sau eventual inserierea lor cu rezistente de 1M.
Link spre comentariu

Poti verifica daca ai o impamantare buna. Inseriaza un ampermetru setat pe curent alternativ cu un bec cu filament intre 60 si 100 w. In functie de puterea becului care-l folosesti faci calculul cu formula P=UxI. De exemplu daca folosesti un bec de 60 w, ampermetrul trebuie sa iti indice in jur de 270 mA. Daca iti indica mult mai putin inseamna ca impamantarea nu e buna (are rezistenta mare).

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări