madnoob2009 Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Salutare tuturor! Am si eu un multimetru DT9208A la care am reusit "performanta" sa-i ard niste rezistente smd masurand pe borna de mA un curent alternativ prea mare. Inca pot masura cu el tensiuni, rezistente si continuitati, dar nu si curenti. De aceea, rog frumos pe cineva care are exact acelasi aparat sa posteze aici o fotografie cu aceeasi zona a PCB-ului sau macar valorile celor doua rezistente care sunt distruse la mine. Iata poza cu "lucrarea" mea : jytuiyu http://www.flickr.com/photos/94505516@N02/9047083823/lightbox/ Link spre comentariu
radu ionel Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Posteaza alte foto fiindca in momentul deschiderii pozelor,se blocheaza EXPLORER-UL...Am vreo 3-4 multim 9208 ,la remediat cu alte defectiuni,o sa vad din foto daca placa pcb este identica,pentinentificarea zonei distruse.... Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Poate te ajuta : http://elektrotanya.com/multimeter_dt92 ... nload.html Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 http://www.elecfans.com/article/UploadP ... 183609.gif Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Iunie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2013 Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Schema am gasit-o si eu, dar este pentru modelul DT9208A de 10A curent maxim, iar eu am DT9208A care suporta 20A si nu ma pricep sa calculez rezistentele echivalente. Am reincarcat poza pe alt server si acum sper sa mearga. Mentionez ca in poza, cele doua rezistente, R5 si R3, sunt conectate in paralel. http://i39.tinypic.com/33mqwc2.jpg http://i41.tinypic.com/ani9u.jpg Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Am rezolvat 90% problema! Adica am inlocuit rezistenta R5 cu una de 1 ohm, am facut cateva masuratori si le-am comparat cu un DT-830B pe care l-am avut la indemana. Rezultatele sunt foarte apropiate(am folosit aceleasi sonde). Valoarea am gasit-o cu ajutorul domnului Constantin Soldan, caruia ii multumesc pentru amabilitate si timpul acordat! Ramane, totusi, intrebarea: ce valoare are R3? Mai caut! Sper sa ajute si pe altii topicul, chiar daca pretul multimetrului nou nu e cine stie ce. Link spre comentariu
radu ionel Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Am rezolvat 90% problema! Adica am inlocuit rezistenta R5 cu una de 1 ohm, am facut cateva masuratori si le-am comparat cu un DT-830B pe care l-am avut la indemana. Rezultatele sunt foarte apropiate(am folosit aceleasi sonde). Valoarea am gasit-o cu ajutorul domnului Constantin Soldan, caruia ii multumesc pentru amabilitate si timpul acordat! Ramane, totusi, intrebarea: ce valoare are R3? Mai caut! Sper sa ajute si pe altii topicul, chiar daca pretul multimetrului nou nu e cine stie ce._____________________________________________________________Multimetru DT9208A....rez R3=90K/0,5% Link spre comentariu
viorel_andrei Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 (editat) Buna ziua,Am acelasi defect. Trebuie sa inlocuiesc cele doua rezistente.Din postari am dedus: R5=1 ohm; R3=90KIntr-o schema gasita pe net: R5=1K; R3=90K (schema este pentru 9208A cu scara max de 10A, aparatul meu are 20A).Va rog:Imi puteti spune care sunt valorile corecte pentru DT9208A (cel din poze) cu scara max. de curent 20A?Multumesc Editat Mai 1, 2015 de viorel_andrei Link spre comentariu
viorel_andrei Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Am cautat si nu am gasit o schema pentru DT9208A (scara de curent max. 20A). Am gasit pentru cel de max. 10A. Am inteles ca sunt diferente. Are cineva o schema si mi-o poate da. Mersi Link spre comentariu
MaesTTro Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Am cautat si nu am gasit o schema pentru DT9208A (scara de curent max. 20A). Am gasit pentru cel de max. 10A. Am inteles ca sunt diferente. Are cineva o schema si mi-o poate da. Mersi Colegul madnoob2009 zice ca a rezolvat problema R5=1 ohm R3=90kOhmi . In scheme pe internet intr-adevar vad ca R5=1kOhm . Posibil ca R5 sa aiba 1kOhm , in aceasta parte a circuitului nu prea cred sa fie mare diferenta chiar daca masoara 20A sau 10A Incearca sa pui R5 1 kOhm si mai fa rost de inca un multimetru pentru a compara valorile masurate. Daca sint probleme,revin-o din nou pe forum Link spre comentariu
viorel_andrei Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 La mine a fost o rezistenta de 1 ohm. Trebuie sa gasesc un alt multimetru si sa vad daca rezistenta este buna sau trebuie gasita alta (eventual ajustare). Multumesc pentru ajutor. Trebuie sa multumesc pe aceasta cale , in mod special, d-lui Constantin Soldan pentru sprijinul acordat si pentru conversatia placuta. Daca in actiunea de comparare/ajustare apare ceva deosebit va tin la curent. Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum