10 cm records Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 De ce este necesara o rezistenta de 50w in catodul lui KT88 din schema de mai jos? O fi vreo greseala de tipar? Pe deasupra se specifica ca mai trebuie sa fie si neinductiva. Este vorba despre un amplificator proiectat de Jean Hiraga. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Acest tub KT88-SE-UL chiar dacă dispune de conexiune UL necesită atac asimetric gc aşadar total neinspirat atacul dat ,corecţia formei de undă rămâne numai în sarcina nfb...,referitor la rezistenţă din catod-decuplată-ac KT88 negativare automată "sughiţă" dacă ar fi inductivă(de puterea suportată Rc nu cred că mai are rost să discutăm...la limită 4W disipaţie dar pentru "liniştea noastră" admitem 8W-10W ca fiind arhisuficient şi peste...). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Nu e greseala,a supradimensionat puterea rezistentei de negativare automata ,destul de exagerata.0,1A+0,004A=0.104A*37,5V=3,9W atit disipa rezistenta din catod,o rezistenta de 10W e arhisuficientaFara suparare,alta data specificati ca sunteti incepator,riscati sa tabare pe dv unii colegi mai "nervosi",sunt sigur ca o sa mai intrebati chestii extrem de simple,mare grija ,un amp cu tuburi oricit de simpla e schema da batai de cap celor care "sunt la gradinita"in electronica Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Acest tub KT88-SE-UL chiar dacă dispune de conexiune UL necesită atac asimetric gc aşadar total neinspirat atacul dat ,corecţia formei de undă rămâne numai în sarcina nfb...,referitor la rezistenţă din catod-decuplată-ac KT88 negativare automată "sughiţă" dacă este inductivă(de puterea suportată Rc nu cred că mai are rost să discutăm...).Am postat amindoi in acelas timp.Dl e incepator,prea savante rindurile dv pt colegul nostru. Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Si daca acea rezistenta ar avea inductanta, ar fi compromis montajul? Sa zicem una mare de 1000H. Ma intreb si eu. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Eh, mai mare inductanţă are cond de 100uF în paralel cu ea. Ţi-e frică să pui o rez normală acolo? Se construiesc astfel de amplifuri de zeci de ani, de cînd nu existau rez neinductive. Link spre comentariu
mila Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 A masurat cineva inductanta unei rezistente de 220-470Ohm/5-10W?.....eu nu am facut masuratori dar cred ca inductanta e sub 1uH si rezonanta proprie se situeaza in domeniul megahertzilor Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 ...si chiar daca ar fi peste 1uH, ce ne impiedica sa punem in serie doua rezistente de 180 de ohmi, legate astfel ca inductanta lor rezultanta sa fie minima? Nu stiu daca teoretic se anuleaza total cele doua "inductante" daca sunt in antifaza...dar sunt sigur ca deja nu mai e o problema...Probabil rezistenta aia recomandata e si "eye-candy"...din aia cu radiator auriu... Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Cele doua inductante ale rezistentelor nu au cum sa se anuleze. Ar fi posibil doar daca ar fi cuplate magnetic. De fapt rezistentele non-inductive sunt facute chiar dintr-o bobina de nichelina(sau altceva) iar fiecare jumatate bobinata in sens invers in asa fel incit cimpurile magnetice sa se anuleze. O asemenea rezistenta non-inductiva poate fi folosita inclusiv in radiofrecventa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 ...ce ne impiedica sa punem in serie doua rezistente de 180 de ohmi, legate astfel ca inductanta lor rezultanta sa fie minima? ... Cele doua inductante ale rezistentelor nu au cum sa se anuleze. Ar fi posibil doar daca ar fi cuplate magnetic...Uneori trebuie explicat simplu adigh(poate se găsesc amatori în a confecţiona rezistenţe-bobinate-neinductive).Practic se bobinează bifilar pe un suport dat , sfârşiturile sau începuturile de bobinare se unesc capetele rămase libere-neunite se constituie în terminale rezistenţă-bobinată-neinductivă. Probabil ar mai trebui precizat că de regulă şi rezistenţele cu depunere peliculă carbon sau metal pe suport ceramic au câteva spire (foarte rar numai valori rezistive mici pot fi lipsite de aceste spire r<1Ω...,sau mai sunt situaţii speciale când spirele cu pricina lipsesc). Oricum în schema prezentată în deschidere subiect dacă în catod kt88 se pune o rezistenţă bobinată-normală-inductivă nu apar efecte nefaste...,în schimb un atac asimetric gc-kt88-SE-UL ar fi fost mai nimerit în opinia mea (conexiune UL-KT88-43% http://www.jacmusic.com/KT88/kt88ult1.gif ). Link spre comentariu
mila Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 ...si chiar daca ar fi peste 1uH, ce ne impiedica sa punem in serie doua rezistente de 180 de ohmi, legate astfel ca inductanta lor rezultanta sa fie minima? Nu stiu daca teoretic se anuleaza total cele doua "inductante" daca sunt in antifaza...dar sunt sigur ca deja nu mai e o problema...Probabil rezistenta aia recomandata e si "eye-candy"...din aia cu radiator auriu...Corect, nu se anuleaza prin punerea lor in serie/paralel decat daca intre ele e si un cuplaj magnetic.Schema are alte probleme mult mai mari decat inductanta rezistentei catodice.Una din ele...tot felul de prosti...20nF mica...pentru ce?http://www.newark.com/cornell-dubilier/ ... dp/12C3937Mai un topic cu cabluri... Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 chestia cu rezitenta e tipica "ufletului" occidental.The bigger the better, the better the bigger....din aceeasi serie cu pick-up-urile de 200kg cu platan de marmura poroasa total neechilibrat, preamplificatoarele de 30kg din care carcasa cantareste 29kg, , samd... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Autorul schemei are teoretic dreptate, exista justificari teoretice pt conceptul neinductiv si supradimensionarea puterii disipate de rezistor iar suntarea reactantelor capacitive este o practica normala daca se doreste largirea unui anumit spectru ,discutabil daca tangenta de pierderi in cazul izolatiei cu mica este relevanta dar repet, prefer sa-i dau dreptete lui decit parerilor... relaxate Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 rezistenta aia nu avea "pe vremuri" si rolul de protectie in caz de defectare majora a tubului final pentru a nu distruge transformatorul de iesire?...In cazul asta nu prea cred in virtutile supradiensionarii decat cand evorba de Roboti de bucatarie, dar si aia sa aiba creierul subdimensionat nu cumva sa-i vina idei...daca gandim in termeni high end atunci trebuia tot ampificatorul proiectat high end altfel trebuie sa ne gandim pe unde ascundem resoul ala... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Şi uite aşa ptr o banală rezistenţă se vor umple zece pagini. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum