Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help. S300, problema comunicare cu al 2-lea modul de intrari

Vizitator CoCo615

Postări Recomandate

Vizitator CoCo615

Am o lucrare de licenta, si folosesc niste senzori de proximitate inductivi, care imi dau semnal in PLC, (S300, CPU 312), comunicare pe MPI.

Si am 2 module, fiecare cu 8 intrari si 8 iesiri digitale.

Pt programul meu, am nevoie de 16 intrari digitale (8 semnale de la butoane, si alte 8 de la senzori).

Daca conectez unul, sau mai multe, din acesti 8 senzori ca intrari in primul modul, ei dau semnal, si acesta este transmis in softul Step 7, se vede cand este activat si dezactivat.

Problema este, daca ii conectez la cel de al doilea modul, semnalul nu mai este transmis pe laptop, in Step 7. Totul functioneaza ok dpdv hardware, adica se vede ca senzorul trimite semnal catre modul, deoarece se aprinde ledul de la respectiva intrare pe modul, insa pur si simplu nu transmite catre laptop si nu inteleg de ce.

post-41356-139829641995_thumb.jpg

Nu am foarte multa experienta in Step 7, ma gandesc ca n-am facut ceva bine software, poate la configurarea hardware? Am dat download pe CPU, la functiile create, si apoi la configuratia hardware ... am uitat ceva?

Am schimbat si adresele de la module, din configuratia hardware, de pe setarea default ... primul modul avea byte-ul 0 si la intrare si la iesire, iar ce-l de-al doilea avea byte-ul 4, pe default, nu inteleg de ce. Si le-am schimbat pe 0 si 22, respectiv 1 si 23.

post-41356-13982964198_thumb.jpg

Sau poate pur si simplu nu am prins bine cel de-al doilea modul pe rack? Si din cauza asta sa nu trimita semnalul mai departe catre CPU? Mentionez ca sursa, CPU si primul modul erau deja prinse pe rack ... insa ce-l de-al doilea l-am montat abia apoi pe rack.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări