Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator virtual?

dj fratisu

Postări Recomandate

stie cineva de asa ceva?ce face in princiupiu ?dupa transformator (sau redresare) filtreaza electronic ca si cum ar fi alimenterea de la baterie de unde rezulta lipsirea condesatoarelor de filtraj.deci????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• dj fratisu

1

• nelu F

1

Top autori în acest subiect

Cred ca Panasonic/ Technics foloseste asa ceva pt a elimina zgomotele ce provin din sursa de alimentare. Nu se elimina electroliticii.Am citit despre asa ceva cu mult timp in urma si nu-mi mai amintesc prea bine. Parca era vorba de alimentarea circuitului ce furnizeaza tensiunea de referinta pt stabilizator dintr-un cond de capacitate mare. Tensiunea de pe acest condensator era monitorizata, iar in momentul cand scadea sub o anumita valoare era incarcat.Sper ca ceea ce mi-am amintit asa este.

Link spre comentariu

cred ca e vorba de un multiplicator de capacitate, adica se foloseste un condensator de filtraj de valoare mica..schema este ca cea a unui stabilizator de tensiune cu zenner si un tranzistor, doar ca se scoate zenner-ul si se pune condensatorul....capacitatea echivalenta ar fi C inmultita cu beta tranzitor..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări