Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta inchisa trei cai

gabrielbecheanu

Postări Recomandate

SalutAm terminat de curind primul meu proiect in domeniul incintelor acustice, este vorba despre o incinta pe trei cai in compresie.Difuzoarele folosite au fost urmatoarele: Silver Flute W18RC38-8 pentru joase doua in paralel, Siliver Flute W17RC38-04 pentru medie si Morel MDT30 pentru inalte.Am ales combinatia Morel si W17 pe medie pentru ca am mai gasit ceva proiecte pe internet dar pe doua cai . Incinta are urmatoarele dimensiuni: inaltime 1120mm latime 260mm adincime 322mm. Greutate 34kg fara filtreMaterialul folosit a fost placaj de mesteacan de 21mm fata incintei este de 36mm. Separatia intre medie si bass este facuta cu MDF de 29mm iar in incinta cutiei de bass mai exista doua ramforsari una din placaj de 21 cealalta din MDF de 18mm. Ca material fonoabsorbant am folosit burete gen cofrag de ou pe petetii laterali si in compartimentul de jos al cutiei iar in spatele difuzoarelor de bass am folosit un feltru de 10mm, pentru medie am folosit Twaron Angel Hair.Mai am de finisat boxa si de lucrat la filtre pentru a obtine maximum din ce pot ele.Inainte de a construi varianta finala am facut teste in niste incinte de pal cu dimensiuni asemanatoare, am incecat si bass reflex si compresie, am optat pentru a doua varianta.Este o diferenta catastrofala de sunet intre incintele de test si cele finale, mentionez ca incintele de bass nu aveau ranforsari.Din pacate ultimile masuratori facute au fost efectuate la munca si nu au fost salvate dar promit ca am sa le postez in momentul in care voi avea varianta finala.Atasez citeva fotografii.In momentul de fata filtrele au urmatoarea configuratiePentru bass bobina de 3.7mH si condensator de 68uFPentru medie Condensator de 100uF si bobina de 4.7mH in continuare bobina de 1mH si condensator de 10uFPentru inalte am un condensator de 4.7uF, bobina de 0.82mH si o rezistenta de 1.2ohmiCam asta este momentan daca am omis ceva mai punem si alta data.

post-8444-139829641809_thumb.jpg

post-8444-139829641821_thumb.jpg

post-8444-139829641832_thumb.jpg

post-8444-139829641844_thumb.jpg

post-8444-13982964185_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielbecheanu

5

• CBI

2

• vlad_2770

1

• 300B SE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Silver Flute W18RC38-8 nu existacred ca W20RC38-8 ar fi indicativul,ca par putin mai mari din pozetotusi nu imi dau seama de ce merg mai bine in incinta inchisa pt ca ele sunt de incinta deschisa,chiar le-am si ascultatpoate din cauza camerei,pozitionarii? sau folosesti ceva corector de ton?

Link spre comentariu

Scuza-ma, asa este W20RC38Eu nu am zis ca merg mai bine in compresieIn camera mea cu amplificatorul meu si cu muzica ce eu o ascult imi place mai mult cum suna in incinta inchisa. Cit timp au fost in cutiile de test am incercat si cu reflex dar mie imi place un bass mai rapid mai dinamic, pe reflex mi sa parut un pic nenatural prea lung, contrabasul spre exemplu nu avea zvicul ala cind tragea omul de corzi. Dar asta tine de gustul fiecaruia.Din tot ce am ascultat eu pina acum si am ascultat ceva, mie imi place foarte mult basul pe compresie.Alegerea difuzoarelor a tinut cont si de buget.La masuratori cu WT3 ul imi arata altceva fata de ce dau ei in specificatii.Cum ti se par tie difuzoarele de bass?

post-8444-139829642401_thumb.jpg

Link spre comentariu

eu le-am ascultat in 2 cai si ca rap. pret calitate sunt excelente

mai era de lucru la filtre dar se putea vedea usor ca ai cu ce lucra

daca difurile au fost rodate si masuratorul Dayton este in apele lui(adica l-ai mai folosit si a dat rezultate bune,pt ca multe au fost si cu pbme) eu zic sa folosesti ce ti-a rezultat cu el

sunt multe referinte despre ele pe net,nici la altii nu corespsunde

http://chadgray.info/projectdetail.cfm?ProjectID=24

pacat ca sunt mai greu accesibile la noi

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

La masuratori cu WT3 ul imi arata altceva fata de ce dau ei in specificatii.

Cum ai masurat difuzorul? (asa putem vedea de ce difera specificatiile)
Link spre comentariu

http://www.parts-express.com/pe/showdet ... er=390-804

Acesta este aparatul folosit de mine care masoara parametrii Thiele Small.

Am folosit aparatul la masurat diverse difuzoare HI FI si PRO, masuratorile facute cu el coincideau cu cele date de producator deci probabilitatea ca el sa masoare incorect este exclusa.

Inainte sa le cumpar am citit mult despre difuzoare pe internet, toti se plingeau de acelasi lucru, parametri dati de fabricant nu au nicio legatura cu realitatea. Eu am proiectat cutia de test si cea finala dupa masuratorile facute cu acest aparat.

Nu sunt cele mai spectaculoase difuzoare dar tinind cont de costul lor si de felul cum sunt construite (carcasa de aluminiu hirtie cu lina membrana magnet destul de zdravan) sunt OK.

Mie imi plac cum suna incintele sunt constient ca mai trebuie sa umblu un pic la filtru daca vreau sa scot maxim din aceste incinte,mai am de lucru si la filtre si la finisaje, dar asta la toamna.

Link spre comentariu

Bravo Gabi. Cu toate ca mai e ceva de lucru cu finisajul, boxele arata promitator. Atentie cu frecventa de taiere intre Medie si Inalta. Distanta intre centrele acustice ale celor 2 difuzoare putea sa fie mai mica. Tu ai lasat o distanta mai mare din considerente estetice - banuiesc. Aceasta distanta mai mare impune o frecventa de taiere mai mica. Spor la treaba cu finisajul si cu fine-tuningul la filtre.

Link spre comentariu

SalutDatorita placii de separatie de 29mm dintre cutia de bass si medie am ales acea dispunere a difului de inalte. Practic el este situat acum in cutia de bass pentru ca dupa multe simulari si teste cu primele cutii de test a trebuit sa maresc litrajul la bass. Plus ca am luat in considerare si o viitoare modificare la inalte tot cu Morel dar modelul MDT 32s sau altul similar. Modelele noi de inalte de la Morel au fata de aluminiu de 104mm iar acum a mea are 94mm, daca as fi putut apropia mai mult nu ar mai fi incaput celalat model.Astept sa imi vina si mie microfonul meu personal sa ma pot juca in liniste acasa cu diverse filtre. Modificarile la filtre au fost facute cind aveam boxele la munca si am folosit microfonul colegului meu un Behringer:ECM8000 si ca soft True RTA.Bafta

Link spre comentariu

Multumesc misterFinisare la toamna dupa ce ma repar la ochi, nu am voie in praf. Am tras tare sa le termin inainte de operatie sa am si eu la ce sa ascult. Mie imi place sunetul dar sti cum este, fiecare cu gustul lui. Cine vine la Constanta la mare il astept la o auditie mai ales ca stau aproape de Mamaia. Sau daca va stringe-ti mai multi va urcati in masina si in doua ore sunte-ti aici, mergem si al atelier facem si auditii.Bafta

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator ioan26

Desi au trecut multi ani de la ultima postare, vreau sa va intreb d-l Gabriel Becheanu, de unde ati cumparat difuzoarele Silver Flute? Nu puneti ceva poze cu incintele finalizate?

Ce modificari ati mai facut si care este calitaea sunetului?

Link spre comentariu
Vizitator ioan26

Va multumesc d-l Adrian. Despre acest sait stiam, dar am facut o simulare de cumparare si la final pretul pe buc. difuzor imi vine cu mult peste valoarea reala a lui, apropiata de cea a difuzoarelor Seas!? Asa ca nu stiu daca ma incumet. Am crezut ca exista vreo sursa prin Europa, mai accesibila din privinta pretului. La americani e cu adevarat un chilipir! Nu stiti unde se fabrica? Pe Alibaba am gasit, dar si acolo trebuie sa comanzi o cantitate mai mare si pretul de rferinta afisat, era mult mai mare decit la americani! Aliexpress-ul nu le detin!

Link spre comentariu

Madisound este referinta minima de pret, din pacate la ei se adauga transportul [scump] plus vama. Din Europa orice dif. este semnificativ mai scump  dar este fara vama si eventual cu transport mai ieftin.

Cauta la polonezi, parca la ei era cel mai ieftin; daca nu gasesti, vezi la olandezi.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări