Liviu M Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Multumesc mult pentru ajutor. Sa citesti un datasheet pentru a ajuta pe cineva pe care nu cunosti imi pare un lucru deosebit.Si mie. Da' eu n-am zis ca am citit data-sheetul, am zis ca nu mai respund daca nu-l citesc. Am gatat aranjarea virtuala a componentelor pe placa si astept cu nerabdare ajutorul dumneavoastra pentru corectarea greselilor.Inca nu am despartit 1, 4, 5, si 6 dar am sa o fac.Multumesc.Ce greseli? Cum crezi ca-ti poate cineva gasi greselile cand n-avem idee de ce vrei sa faci?Greseli in schema? Foloseste schema recomandata de producator, fara 'optimizari' (optimizari/modificari faci cand stii ce faci, nu cand ti se pare ca te pacaleste producatorul).Greseli in cablaj? Foloseste un software care-ti permite verificarea schema-layout si n-ar trebui sa ai probleme prea mari.PS Cum pozele sunt mici si la rezolutie slaba, nu cred ca se aventureaza multa lume sa caute greseli. Link spre comentariu
Vizitator Tudor Valentin Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Nu am gandit ca ma pacaleste producatorul. Producatorul propune o schema pentru ca fiecare pin sa poata fi folosit dupa placul fiecaruia. Producatorul nu avea cum sa faca o schema in care sa lege toti pinii la un rezistor dincolo de care sa se lege fiecare pin in parte prin multiple trasee la +, GND sau floating. Imi pare foarte logic si constructiv faptul ca am cautat sa optimizez. Daca nu se poate optimiza nu optimizam. Oricum schema mea este plina de optimizari copiate din alte scheme. Spre exemplu toti condensatorii de 10uF din schema mea, pe placa sunt in fapt de 100uF pentru un ESR redus.Prin greseli ma refeream la prea multe/putine/inguste/largi/etc. via-uri/pad-uri/trasee/distante/etc.Am si cateva intrebari despre eventuale greseli de alt gen, insa am zis sa nu insist.Un exemplu ar fi: Este ok sa fac legatura intre pinul 14 al U3 si CX3 prin groundplane sau este preferabil sa trec doua trasee de semnal printre pinii CX3 si CX4?Multumesc pentru interes si sper ca am reusit sa exprim mai bine ceea ce gandesc. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 OK, e mai clar acum.Raspuns sincer si direct - habar n-am, las pe altcineva. Desi cred in continuare ca n-ai dat suficiente informatii - curenti, frecvente de lucru...Si mai cred ca PS-ul anterior ramane valabil - schema cel putin e ilizibila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum