wally_gatter Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 M-am apucat de P97 a lui Rod Elliott ,mai exact de preamplificatorul corector de ton. M-am gandit sa-l modific putin , am "umblat" putin la balans si la partea de alimentare .Deci , aceasta este schema de baza: M-am apucat de redesenat si a iesit cam asa ceva: Problema mea este urmatoarea: in schema initiala erau prevazute circuitele integrate TL072 , dar eu voi folosi integrate monolitice OPA627 (cu caracteristici net superioare lui TL , a se vedea datashhetul: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... PA627.html ), acesta avand pin de offset. in schema redesenata de mine nu am folosit offsetul (sa fie asta o problema?) . Intreb si eu pe cei mai experimentati in amplificatoare operationale , este o problema ca nu am conectat offsetul lui OPA627 ? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Avînd în vedere că schema nu foloseşte cond ptr separare galvanică, s-ar putea ca offset-ul lor să fie o problemă ptr etajele următoare, singurul cond de la ieşire e cam mic, poate chiar ptr asta. Personal nu agreez corectoarele din bucla de reacţie a montajelor, sînt pasibile de zgomote la acţionarea puţometrilor. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iunie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2013 Avînd în vedere că schema nu foloseşte cond ptr separare galvanică, s-ar putea ca offset-ul lor să fie o problemă ptr etajele următoare, singurul cond de la ieşire e cam mic, poate chiar ptr asta. Personal nu agreez corectoarele din bucla de reacţie a montajelor, sînt pasibile de zgomote la acţionarea puţometrilor.te referi la R9 si R35 ? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 singurul cond de la ieşire e cam mic, poate chiar ptr asta. Personal nu agreez corectoarele din bucla de reacţie a montajelor, sînt pasibile de zgomote la acţionarea puţometrilor.Condensatorul de pe iesire este in opinia mea suficient de mare chiar daca impedanta etajului urmator este relativ mica(5-10k).Ca operationali eu personal as merge pe ceva de la National Semiconductor(acum parte Texas Instruments) gen LM4562, LME49720, LME49860 etc. care mie mi-au sunat mult mai bine decat orice OPA din cei pe care i-am ascultat. Dintre OPA singurul care mi-a placut este OPA2132. Nu stiu cum se aude OPA627 dar 2604, 2134 si 2107 nu sunt printrei favoritii mei. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Acel cond se poate elimina, dacă offset-ul e cît mai mic, rămîne ca ce se conectează după el să aibă separare galvanică sau nu.Mie tot mi se pare mic..................... te referi la R9 si R35 ? Nu, chiar despre cei de ton vorbesc. E acel fenomen de mişcare al membranelor difurilor la acţionarea puţometrului de joase şi foşnete la cel de înalte. Poate cu un reglaj atent de offset şi puţometri de calitate să elimini posibilitatea asta...De aceea prefer reţelele Baxendall pasive. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Oare n-ar merge ca un ultim etaj un PGA2310 sau PGA2320 in locul acelui ultim buffer? Controler am putea folosi un Arduino; http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-2012-dev ... 4ac5c238b7 Rezolvam elegant si capitolul selectie sursa. Link spre comentariu
nekkerman Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Cam asa arata, Rod Elliott -P97 modificat, are in plus reglaj pe medii ! 1 Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iunie 24, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2013 Cam asa arata, Rod Elliott -P97 modificat, are in plus reglaj pe medii !Modificat in ce sens? Ce schema finala ai adoptat? Posteaza-o sa o vedem si noi. Cum suna? Ai facut ceva masuratori? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 De sunat suna foarte bine. Schema a fost modificata de Mircea Crisan(sa ma contrazica @nekkerman daca ma insel).A fost inlocuita in totalitatea partea de corectie cu una avand alte valori si, in plus, corectie si pentru medii. Link spre comentariu
nekkerman Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 E adevarat, suna foarte bine ! Asa cum spune andreivlad1999, schema a fost modificata de Mircea Crisan.Suna foarte bine si varianta nemodificata a lui rod elliott pe care am executat-o cu ceva timp in urma. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Cat de profunde sunt corectiile variantei originale fata de varianta modificata de Mircea_Crisan? Multa lume se plange ca varianta originala sufera la acest capitol. Eu am varianta modificata de Mircea si consider ca are un corectii foarte eficiente. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iulie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2013 Cat de profunde sunt corectiile variantei originale fata de varianta modificata de Mircea_Crisan? Multa lume se plange ca varianta originala sufera la acest capitol. Eu am varianta modificata de Mircea si consider ca are un corectii foarte eficiente.Posteaza te rog schema modificata Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Schema completa si corecta eu nu o am dar informatii a dat Mircea_Crisan in acest post: viewtopic.php?f=35&t=57766&start=15 . Ce pot sa-ti spun e ca nu mai exista acel comutator care anuleaza corectiile. Am insa preamplificatorul primit gata asamblat de la el. 1 Link spre comentariu
LuMiDi Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 On 4/3/2012 at 5:28 AM, hpavictor said: On 6/25/2013 at 4:03 PM, nekkerman said: E adevarat, suna foarte bine ! Asa cum spune andreivlad1999, schema a fost modificata de Mircea Crisan.Suna foarte bine si varianta nemodificata a lui rod elliott pe care am executat-o cu ceva timp in urma. 1 Link spre comentariu
LuMiDi Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 intrebare, vad pe cablaj rezistentele de iesire la masa R115, R215 ..ca lipsesc de pe cablaj, de ce ? am incercat si eu sa fac cablajul acestui corector si undeva am gresit ceva ca nu merge, multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum