Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalente IPRS la tranzistori germaniu rusesti

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!Am un aparat de radio Sokol 403, care are tranzistorii:MP422, MP401, MP40. Stiind ca nu se mai fabrica si este imposibil sa fac rost de ei in caz ca se arde vreunul, as vrea sa stiu care sunt echivalentii romanesti ai acestor tranzistori, deoarece pe acestia ii pot face rost mai usor din aparate romanesti de radio vechi.Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

2

• Kostas1

2

• gabiu

1

Top autori în acest subiect

EFT 317 - 319 pentru primii 2 , EFT 323 , eventual AC 180 pentru ultimul . Nu sant echivalenti 100 % , dar aparatul va fi functional , eventual mici retusuri la OL si FI ... Are tranzistori arsi ? ...

Link spre comentariu

Va multumesc pentru lamurire!Nu are tranzistori arsi, dar am si eu o obsesie: este vorba de acel ''daca se ard?''. Voiam doar sa stiu ce sa fac ''in caz de...''. Aparatul este alimentat prin alimentator stabilizat (tranzistor BD 138 + dioda Zenner + electrolitic de 3300 microfarazi) si nu cred ca va trece prin socuri de tensiune. Pur si simplu aparatul imi este drag si face parte din colectia mea de radiouri (toate functionale) ''vintage'', alaturi de radiouri romanesti.Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu te sfatuiesc sa-ţi aduni de pe acuma tranzistori pe germaniu ruseşti. Mai tarziu se poate să fie de negăsit. Eu unul asa am păţit cu GT322 de pe Selena.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări